Cauta

Război iminent SUA-China. Un general american spune când America poate pune mâna pe arme

Război iminent SUA-China. Un general american spune când America poate pune mâna pe arme / Foto: printscreen

Generalul Michael Minihan consideră că alegerile taiwaneze din 2024 îi vor da liderului chinez Xi Jinping un „motiv” pentru a acționa, în fața unei Americi „distrasă” de alegerile sale prezidențiale.

Un general american a avertizat asupra riscului ridicat de război cu China în 2025 – cel mai probabil în jurul Taiwanului – îndemnându-și ofițerii să fie pregătiți de luptă în acest an.

„Țintiți la cap”

„Sper să mă înșel. Instinctul imi spune este că ne vom lupta în 2025”, a scris Michael Minihan, un general al forțelor aeriene, într-o notă internă, a cărei autenticitate a fost confirmată, vineri, de Pentagon.

Președintele Xi Jinping „are atât o echipă, cât și un motiv și o oportunitate pentru 2025”, consideră generalul, asigurând că alegerile din Taiwan din 2024 îi vor da liderului chinez un „motiv” pentru a acționa.

Cursa pentru Casa Albă, programată pentru același an, va oferi Chinei o „Americă distrasă”, a spus el. În nota internă, Minihan le cere trupelor sale să se antreneze pentru luptă, mergând, printre altele, la poligoane de tir. Generalul îi invită să „țintească la cap”, scrie Le Figaro.

În august, China a efectuat exerciții militare masive în jurul Taiwanului, o demonstrație de forță fără precedent, ca represalii la o vizită pe insulă a lui Nancy Pelosi, pe atunci președinte al Camerei Reprezentanților din SUA.

China consideră că insula, cu o populație de 24 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale pe care nu a reușit încă să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârșitul războiului civil chinez din 1949.

Beijingul este iritat de apropierea din ultimii ani dintre autoritățile taiwaneze și Statele Unite, care, timp de mai multe decenii, au oferit insulei sprijin militar împotriva Chinei continentale.

Ultimele stiri

  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 mai 2024 – În plan sentimental, lasă-te purtat de pasiune
  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Exit mobile version