AcasăȘTIRI EXTERNESituație incredibilă în SUA. Toate zborurile interne au fost suspendate / Alertă...

Situație incredibilă în SUA. Toate zborurile interne au fost suspendate / Alertă la Casa Albă

Situație incredibilă în SUA. Toate zborurile interne au fost suspendate / Alertă la Casa Albă / Foto: printscreen

Autoritatea americană de reglementare a aviației civile (FAA) a anunțat miercuri că toate zborurile interne din Statele Unite au fost suspendate până la ora 14 GMT în condițiile în care o defecțiune generalizată afectează un sistem de informare a piloților și echipajelor.

„FAA a ordonat companiilor aeriene să suspende toate plecările interne (…) pentru a permite agenției să confirme integritatea informațiilor privind zborurile și siguranța”, a precizat autoritatea într-un comunicat.

Un atac cibernetic?

Anterior, aceasta a declarat că „continuă să lucreze la restaurarea completă a sistemului său de informare a misiunilor aeriene în urma unei întreruperi”. „Deși unele funcții încep să revină online, operațiunile sistemului național de aviație rămân limitate”, a precizat FAA

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat pe Twitter că nu există „niciun indiciu în acest moment că ar fi vorba de un atac cybernetic”. Cu toate acestea, președintele Joe Biden „a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o anchetă completă asupra cauzelor” incidentului, a precizat ea.

Mai multe aeroporturi din America de Nord (Ottawa, Baltimore, Austin) au avertizat că sunt de așteptat întârzieri și au cerut călătorilor să verifice starea zborului lor înainte de a merge la aeroport.

United Airlines a confirmat, într-un comunicat a „amânat temporar toate zborurile interne” din cauza întreruperii. „Monitorizăm îndeaproape situația și lucrăm cu FAA pentru a minimiza întreruperile pentru clienți”, a declarat American Airlines într-un comunicat separat.

Sistemul NOTAM (Notice To Air Missions System), un sistem afectat de întreruperea funcționării, oferă companiilor aeriene informații despre riscuri, evoluțiile aeroporturilor și alte informații esențiale. FAA a declarat că funcționarea NOTAM a fost „afectată”, notează Le Figaro.

Pe coasta de est a SUA erau cel puțin 3.578 de zboruri întârziate la ora 08:00, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor Flight Aware. Nu a fost clar câte întârzieri au fost legate de această întrerupere.

Secretarul american pentru Transporturi, Pete Buttigieg, a declarat pe Twitter că este „în contact cu FAA” în legătură cu „această pană care afectează un sistem cheie pentru furnizarea de informații de siguranță piloților”. „FAA lucrează pentru a rezolva această problemă rapid și în siguranță, astfel încât traficul aerian să își poată relua operațiunile normale, și va continua să furnizeze actualizări”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
772 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca vreti sa zburati cea mai performanta companie este AlQaida Airlines cu sediul in ambasada austriaca….ei au montat mini-bombe atomice in WTC1&2&7 cladirile care s-au prabusit la11sept2001…..Allahu Akbarrr…HEIL MERKEL….HEIL SARKOZY…..HEIL URSULLA

    • Sau vorbiti cu grupul ADM Rico Botta….ca ei tot construiesc nave spatiale cu grupul TRW……si cu Morrison&Knudsen….sa va dea si voua un avion cu viteza de 100MACH…de la baza THULE din Groenlanda

      • Oops..cica TRW Aerospace a fost cumparat de Northrop Grumman…deci pasarica si-a mutat cuibul…..ahaaaaaaa

  2. -E.M.P
    „impuls electro-magnetic”,
    e ca o furtuna solara.
    (in genu 2003 blackout;
    2-0-0-3,
    corect)

  3. CAND AMERICA ESTE BLOCATA LA SOL !!!,ASTA DOVEDESTE CA ESTE VULNERABILA SI MILITAR.
    TESTELE CONTINUA !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger