Cauta

Putin avertizează Occidentul: Rusia e pregătită pentru un război nuclear!

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, președintele Putin a lansat un nou avertisment menit să ajungă la urechile Occidentului.

Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear și că, dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a războiului, transmite Reuters.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin susține că Rusia „nu se grăbește” spre o confruntare nucleară.

Putin: Suntem, bineînțeles, pregătiți

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînțeles, pregătiți”, a declarat Putin, pentru televiziunea Rossiya-1 și agenția de presă RIA, ca răspuns la o întrebare dacă țara este cu adevărat pregătită pentru un război nuclear.

Liderul de la Moscova a spus că Statele Unite au înțeles că, dacă vor desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia va trata această mişcare ca pe o intervenţie.

„(În Statele Unite) există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice”, a declarat Putin.

„Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbeşte spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a mai declarat preşedintele rus.


El a reiterat că utilizarea armelor nucleare a fost explicată în doctrina nucleară a Kremlinului, politica sa care stabileşte circumstanţele în care Rusia ar putea folosi armele sale.

„Armele există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii”, a spus Putin.

Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face acelaşi lucru, a adăugat el în interviul de amploare. „Nu este necesar… încă trebuie să ne gândim la asta, dar nu exclud că putem face acelaşi lucru”, a adăugat Putin.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a declarat că Rusia nu s-a confruntat niciodată cu necesitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina. „De ce avem nevoie să folosim arme de distrugere în masă? Nu a existat niciodată o astfel de nevoie”, a mai afirmat preşedintele rus.

Ultimele stiri

  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 mai 2024 – În plan sentimental, lasă-te purtat de pasiune
  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Exit mobile version