AcasăȘTIRI EXTERNEVladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în...

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Vladimir Putin s-a adresat, joi dimineaţă, celor două camere ale parlamentului rus, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat, cel mai probabil, pentru încă șase ani la conducerea statului.

Discursul despre starea națiunii marchează 2 ani de război în Ucraina.

Putin, ameninţări către Occident

Discursul lui Vladimir Putin a început cu o întârziere de un sfert de oră, adică la 11:15.

Am demonstrat împreună că suntem capabili să realizăm cele mai dificile obiective, să răspundem celor mai mari agresiuni. În societatea noastră predomină valori precum solidaritatea și perseverența.

Operațiunea specială este susținută de majoritatea rușilor și, în ciuda pierderilor, oamenii nu și-au pierdut speranța. Oamenii trimit pachete pe linia frontului pentru a-i susține pe soldații care luptă în Ucraina.

Organizațiile caritabile au strâns miliarde de ruble pentru a susține operațiunea specială. Vreau să subliniez activitatea Comitetului Apărătorilor Patriei și cer autorităților să susțină familiile celor de pe front.

Vom dezvolta instituțiile democratice și nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne. Așa-numitul Occident, cu dispozițiile lui coloniale, s-a obișnuit să aprindă conflicte naționale în întreaga lume.

Occidentul vrea să facă în Rusia tot ce au făcut în alte părți ale lumii, inclusiv în Ucraina, vor o Rusie slabă, vor să fim slabi din interior. Nu a reușit, pentru că s-a confruntat cu opoziția dură a poporului nostru, care și-a dovedit, de secole, unitatea, și este o forță colosală, învingătoare.

Doar noi avem dreptul de a ne stabili drumul, de a ne apăra generațiile viitoare„, a afirmat Putin.

Vrea un nou sistem monetar

„Forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt într-o stare de deplină pregătire.

Vom lucra cu aliații noștri să construim un nou sistem monetar internațional. Occidentul își discreditează propriul sistem bancar.

Rusia își dezvoltă dialogul cu țările asiatice, cu continentul Africa, suntem susținători sinceri ai suveranității lor.

Dezvoltăm relații cu țările arabe, spațiu care arată o dezvoltare dinamică extraordinară”, a mai spus preşedintele rus.

În 2022, când a început invazia din Ucraina, Putin nu a mai rostit discursul. Atunci, însuşi preşedintele a explicat că evoluţia dinamică a situaţiei nu permitea fixarea rezultatelor şi a planurilor pentru viitor.

author avatar
Andrei Ștefan
841 afisari

7 COMENTARII

  1. Deocamdată, nu există niciun motiv de panică. Dar unde mergem? Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare nu vor duce direct la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea „regelui nordului”]” (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi intervenția directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a). Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie de mare putere (Apocalipsa 6:4). Iisus explică: „Lucruri terifiante [φοβητρα] atât cât şi [τε και] extraordinare (legat de fenomene neobișnuite) [σημεια] din [απ] cer [ουρανου] puternice [μεγαλα] vor fi [εσται]” (Luca 21:11). Unele manuscrise antice conțin cuvintele: „και χειμωνες” – „și geruri” (o numim azi „iarna nucleară”), iar în Marcu 13:8: „και ταραχαι” – „și dezordini” (lipsa ordinii publice). Vor fi de asemenea cutremure semnificative pe lungimea și lățimea din regiuni (cauzate de armele nucleare), lipsuri de alimente şi epidemii. Acesta nu va fi sfârșitul lumii. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8). Este timpul să ne împăcăm cu Dumnezeu.

  2. RESPECT, PATRIOTULE, DE LA TOT POPORUL ROMÂN. DOAR TARFELE DE POLITICIENI, PUSE IN FRUNTEA ȚĂRII NOASTRE DE COLONIALISTII SUAUENATO SI PROPAGANDA LOR, LATRA CA NISTE JAVRE LASE SI PRICAJITE LA UN URS TANAR SI PUTERNIC, STAPANUL MUNTILOR. STAPANII LOR LA FEL

  3. „Vom dezvolta instituțiile democratice și nu vom permite nimănui să se amestece în afacerile noastre interne.”
    De ce nu face si Putin ce au facut romanii? Sa se transforme in sluga si sa pupe licuriciul in cioc ? Un diktator domne daca nu face asa.