Cauta

Prime de milioane de euro pentru conducerea Lufthansa, în ciuda ajutorului de la stat

Prime de milioane de euro pentru conducerea Lufthansa, în ciuda ajutorului de la stat / Foto: Facebook

Cei șase membri ai consiliului de administrație al companiei aviatice Lufthansa au dreptul la bonusuri de milioane de euro pentru 2021 și 2022, ani în care grupul a primit ajutoare de stat masive din cauza Covid-19.

Board-ul Lufthansa, (Germania) care controlează conducerea celui mai mare grup aerian din Europa, a aprobat plățile, în valoare de o sumă nedezvăluită, în cadrul unei reuniuni la începutul lunii decembrie, potrivit cotidianului german de afaceri Handelsblatt, care citează surse apropiate companiei.

9 miliarde de euro ajutor public

„Remunerația consiliului de administrație, care este în prezent în discuție, nu va fi plătită decât cel mai devreme în 2025, în funcție de diverși factori”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa, fără a da detalii.

Cu toate acestea, unii reprezentanți ai angajaților din consiliul de administrație au votat împotriva deciziei, considerând-o o încălcare a termenilor pachetului de salvare pe care grupul l-a primit în 2020, potrivit ziarului.

Pandemia Covid-19 a provocat o criză fără precedent în aviație, iar Lufthansa a supraviețuit doar datorită unui plan de 9 miliarde de euro de ajutor public și credite garantate, în schimbul unei intrări de capital din partea statului, care a devenit cel mai mare acționar al companiei în 2020, scrie Le Figaro.

Acest plan prevedea că membrii conducerii grupului nu puteau primi bonusuri în perioada de utilizare a ajutorului public, amintește Handelsblatt.

Guvernul și-a vândut toate acțiunile pe care le deținea la compania aeriană în septembrie anul trecut, iar Lufthansa a reușit să ramburseze toate ajutoarele de stat la sfârșitul anului 2021. Consiliul de supraveghere „respectă legea aplicabilă în toate deciziile privind remunerarea executivilor”, a asigurat purtătorul de cuvânt”.

„Doar” 1,63 de milioane de euro, salariul directorului

În 2021, directorul general al grupului, Carsten Spohr, a primit un salariu fix de 1,63 milioane de euro și nici o primă, față de un total de 4,97 milioane de euro în 2019 (inclusiv bonusuri de 3,3 milioane de euro), anul dinaintea Covid-19, ceea ce reprezintă o scădere cu două treimi a remunerației sale.

După ce 30.000 de locuri de muncă au fost desființate între 2020 și 2021 din cauza crizei din domeniul sănătății, Lufthansa a lansat în noiembrie o campanie de recrutare a 20.000 de angajați în Europa, în contextul unei redresări puternice a traficului aerian și al lipsei de forță de muncă în acest sector.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • „Mogadiscio pe Mediterana”. Nimeni nu conduce Gaza
  • Garanții de împrumut pentru Ucraina. Occidentalii visează „profituri excepționale” din activele înghețate ale Rusiei
  • Consecințele isteriei climatice: protecționismul va bântui industria energiei regenerabile
  • Exit mobile version