AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19: morții îi pot infecta pe cei vii, chiar la 17 zile...

Covid-19: morții îi pot infecta pe cei vii, chiar la 17 zile după deces

Covid-19: morții îi pot infecta pe cei vii, chiar la 17 zile după deces / Foto: printscreen

Covid-19 poate fi transmis de la un cadavru la un om viu, sugerează două noi studii.

 

Oamenii de știință din Japonia au găsit urme de coronavirus în căile respiratorii, nasul și plămânii unor oameni și hamsteri, decedați recent. În unele cazuri, certificatul de deces data de 17 zile.

Cadavrele pot păstra urme de boli infecțioase

Deși experții avertizează că riscul de contaminare cu Covid-19 de la morți la vii este rar, acesta este real. Oamenii de știință criminalistică, patologii și lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să fie foarte atenți atunci când lucrează în apropierea sau cu cadavrele.

Familiile celor decedați trebuie, de asemenea, să fie mai vigilente, relatează MailOnline.

„Este posibil ca virusurile infecțioase să fie transmise prin intermediul gazelor post-mortem produse de procesul de descompunere sau prin alte modificări post-mortem ale cadavrului”, au scris autorii unuia dintre studii.

O metodă tradițională japoneză de înmormântare, în care se folosesc tampoane de bumbac pentru a astupa nările, gura, urechile și rectul cadavrului, reținând gazele care se scurg în mod natural atunci când o persoană moare, s-a dovedit, de asemenea, că previne transmiterea.

„Prin urmare, ar trebui luate măsuri adecvate de control al infecțiilor atunci când se manipulează cadavrele”, au concluzionat aceștia.

Ministerul japonez al Sănătății a decis în această săptămână să anuleze restricțiile funerare din perioada pandemiei, care îi îndemnau pe membrii familiilor îndurerate să nu atingă cadavrele, sau chiar să nu participe la înmormântare, ceea ce a privat multe familii de posibilitatea de a-și lua un ultim rămas bun, informează TVA Nouvelles.

Ministerul a declarat că directivele, care au fost stabilite în iulie 2020, ar trebui să fie ridicate până la sfârșitul anului.

Nu este prima dată când oamenii de știință au descoperit că cadavrele pot păstra urme de boli infecțioase și le pot transmite altora.

Un studiu din 2021 a constatat că virusul infecțios era încă prezent într-unul dintre cadavre, la 17 zile post-mortem, în ciuda faptului că semnele de descompunere erau deja vizibile.

Între timp, un studiu realizat în 2020 în Thailanda a raportat că o persoană care a lucrat pe un cadavru care avusese diagnostic Covid-19, într-o unitate medico-legală, a fost infectată la scurt timp după aceea.

author avatar
Tudor Borcea
605 afisari

13 COMENTARII

  1. Hai sictir.
    In Romania toti au trecut prin boala si au acum imunitate. Capsati si necapsati. O f ut pe ma-ta aia proasta ca poate iti face un fratior destept!

    • Tudore, lasa-ne taica in pace cu covrigul tau. 70% dintre romani sunt trecuti prin boala si-s imunizati iar 30% vor muri de diferite boli in urmatorii ani. N ici o legatura cu injectiile.

  2. MINCIUNI ! Nu exista niciun virus Covid ci doar 5G care este ARMA MILITARA.
    Ce cauta antenele 5G in statiile de metrou subterane ? Ganditi ca nu doare ! Orice antena trebuie sa fie amplasata la inaltime sa poata emite cat mai departe.
    In statiile de metrou cu 5G se IRADIAZA calatorii care urca si care coboara din tren. Corpul uman este 70% APA si apa reactioneaza la radiatiile 5G care sunt la fel ca radiatiile cuptorului cu microunde in care fierbe apa si se prajeste puiul, dar de 125 de ori mai puternice ca frecventa: 70 – 300 GHz fata de 2,4 GHz cat are cuptorul cu microunde. TREZITI-VA ! Mortii VACCINATI transmit celor vii boala din ei creata cu vaccinul ucigas !

    ,,Militarii Palariilor Albe distrug rezervele de sange contaminat cu vaccin
    După ce Congresul a votat 350-80 în favoarea abrogarii mandatului neconstituțional al vaccinului Covid-19 al lui Lloyd Austin pentru toți membrii forțelor armate, diviziunea White Hat a armatei americane a făcut un pas mai departe, distrugând donațiile de sânge luate de la militarii vaccinați.
    Primitorii de plasmă contaminată au avut reacții adverse, inclusiv moarte subită, de la sânge contaminat. Caz concret: Sgt. William Wright, un bărbat sănătos, în vârstă de 36 de ani, staționat la Fort Bliss, Texas, a fost rănit în timpul unui exercițiu de antrenament până a avut nevoie de o transfuzie.
    Wright nu a fost vaccinat; dusese o luptă grea pentru a obține o scutire religioasă. Era inconștient în acel moment și, prin urmare, nu a putut întreba dacă plasma care i-a intrat în vene a fost sifonată de la o persoană vaccinată. Fără să știe Wright, donatorul fusese dublu vaxat și stimulat. Părea să-și revină – vitalele lui erau normale și mânca alimente solide – dar a rămas sub observație la Centrul Medical al Armatei William Beaumont-Fort Bliss și a avut suficientă putere pentru a întreba dacă i s-a dat sânge vaccinat. Când i s-a spus că a făcut-o, a protestat. Două zile mai târziu, Wright, încă la spital, a murit brusc – atac de cord major. O examinare post-mortem a găsit un cheag de sânge de 11 inchi într-o arteră a plămânilor lui. Mișcarea medicilor White Hat susține că regimul criminal Biden a îngropat sute de rapoarte similare care calomniază prețiosul său vaccin.
    „Când un pacient nevaccinat primește plasmă vaccinată, ei bine, statisticile nu mint. Ceea ce am fost martori este un număr astronomic de mare de trupe care prezintă totul, de la efecte secundare ușoare și temporare până la efecte secundare severe și de durată și, în unele cazuri, moarte. Cunosc personal 12 bărbați care au avut nevoie de o transfuzie și s-au opus cu vehement la vaccinarea cu plasmă. Li s-a spus că sunt proprietatea guvernului și nu au dreptul să o refuze”, a declarat un medic de la Womack Army Medical Center, Fort Bragg…”

    • Nenea Anonim , eu am avut covid delta si nu folosesc metroul. Dupa 10 de stat in casa m-am potcovit cu Delta. De unde?

    • Sa-ti dea Domnul sanatate, ca minte nu mai e nici o sansa la varsta ta.
      Dar macar linistestete si nu mai da pe aici.
      Ai sa te curentezi cu 5G-ul tau baga de seama.
      Pacat de tine ca esti baiat curatel, chiar curat bine la creier.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger