Cauta

Președintele Germaniei, umilit de Ucraina. Zelenski NU l-a primit la Kiev pe Steinmeier!

Frank-Walter_Steinmeier

Președintele Germaniei insistă: un an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii

Ucraina respinge vizita președintelui german, Frank-Walter Steinmeier, văzut ca un simbol al liniei blânde pe care Berlinul a urmărit-o ani de zile față de Moscova.

Steinmeier a declarat marți că intenționează să se întâlnească la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, împreună cu președinții Poloniei și ai celor trei state baltice.

„Toți știm de legăturile lui cu Rusia”

Însă liderii ucraineni i-au transmis un mesaj clar președintelui german: Nu sunteți binevenit aici.

Planul era să „întreprindem o călătorie la Kiev pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană comună cu Ucraina. Eram gata să fac asta, dar aparent – ​​și trebuie să iau notă de acest lucru – nu a fost dorit la Kiev”, a declarat Steinmeier în cadrul unei vizite făcută la Varșovia, informează Politico.

Tabloidul german Bild a raportat prima data refuzul ucrainean. Bild a citat un diplomat de la Kiev care a spus că „toți cei de aici știm legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia” și că președintele german „nu este binevenit la Kiev în acest moment”.

Decizia ucraineană echivalează cu o umilință pentru șeful statului german, care anterior a fost ministru de externe.

Nord Stream 2, blocat. Zelenski, tot nemulțumit

Săptămâna trecută, Steinmeier a recunoscut pentru prima dată public că s-a „înșelat” cu privire la poziția sa blândă față de președintele rus Vladimir Putin, în special în contextul sprijinului său pentru proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2, pe care mulți politicieni germani de rang înalt l-au apărat, inclusiv când Moscova a masat trupe la granițele Ucrainei.

Deși cancelarul Olaf Scholz, care a susținut și el Nord Stream 2, a anulat proiectul în februarie și a anunțat o revizuire completă a politicii externe germane, relațiile dintre Berlin și Kiev au fost tensionate.

Zelenski a cerut parlamentarilor germani, luna trecută, să înceapă să pună principiile deasupra economiei, prin izolarea completă a lui Putin.

Ultimele stiri

  • PNL garantează: fără taxe noi, fără impozit progresiv, protecție pentru Pilonul II de pensii
  • Strategia americană pentru Orientul Mijlociu: stingerea focului cu benzină
  • Petrodolarii, casă bună cu inteligența artificială. Emiratele Arabe, “mariaj” cu SUA
  • Alegeri pe valul populismului: cel mai de dreapta Parlament European din istorie?
  • Falsul mit al deglobalizării
  • Trotinetarii l-ar vota pe Nicușor și dacă ar auzi că ar fi fost torționar
  • ULTIMA ORĂ. Udrea scapă definitiv de acuzaţii în dosarul Hidroelectrica
  • Piața electorală „liberă”?
  • 9 iunie, ”Ziua marmotei” în UE!
  • Nicușor Dan a pus Bucureștiul pe locul 1 în topul orașelor cu cele mai scumpe costuri privind poluarea – 3.000 de euro pe cap de locuitor
  • Exit mobile version