Cauta

Precondiția aderării la UE: Republica Moldova trebuie să vândă pământurile străinilor

Maia Sandu trebuie să schimbe legislația din Moldova

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a dezvăluit că una din precondițiile pentru aderarea la UE a țării este vânzarea terenurilor agricole către cetățenii străini. Acesta a atras atenția că statutul de candidat nu înseamnă că Moldova va deveni membră a UE și a dat exemplele Serbiei și Turciei. Totodată, în următorii 10 ani este posibil ca UE să nu mai existe, a arătat Igor Dodon.

Obținerea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova nu este decât o acțiune de PR a celor de la guvernare, a afirmat fostul președinte al țării, Igor Dodon. Acesta a avertizat că una dintre precondițiile pentru aderare este ca Republica Moldova să permită străinilor să cumpere terenurile agricole.

”Cei de la guvernare își pregătesc deja discursul despre o zi istorică. Așa zile istorice am avut și în 2014, când am semnat acordul de asociere și care s-a finalizat cu nimic pentru Republica Moldova. Eu cred că nu are de-a face cu ce se întâmplă în interiorul țării această acțiune de PR a actualei guvernări. Eu știu că ei păstrau acest statut de candidat pentru alegerile parlamentare de peste câțiva ani, ca să fie un bonus la alegeri. Eu înțeleg că actuala guvernare nu face față problemelor interne și face o acțiune de PR. Mai mult decât atât, eu am o întrebare, de ce nu ne spun nouă, cetățenilor, care sunt condițiile pentru acest statut de candidat? Ele au fost secrete, dar eu am informații că sunt niște lucruri foarte importante care vizează cetățenii Republicii Moldova. De exemplu, vor să dea posibilitatea cetățenilor străini să cumpere terenurile agricole și vor să lichideze raioanele. Și aceste lucruri sunt incluse ca precondiție pentru statutul de candidat”, a declarat Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

Uniunea Europeană, pe cale de dispariție

Republica Moldova nu va deveni membru al UE și este posibil ca nici Uniunea Europeană să nu mai existe în următorii 5-7-10 ani, a precizat Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova. ”Nu vedeți ce se întâmplă în UE? Guvernul din Bulgaria a căzut și eu cred că vor urma din ce în ce mai multe crize politice ca cea din Bulgaria și vor cădea mai multe guverne. Atunci când țări atât de importante și puternice precum Marea Britanie părăsesc UE, iar Moldova, cu problemele sale nerezolvate, inclusiv cele teritoriale, se grăbește undeva, cred că este greșit”, a afirmat Igor Dodon. Acesta a amintit că sunt state care au de foarte mulți ani statut de candidat, dând exemplul Turciei, care stă în așteptare de 23 de ani. Pe lângă Turcia, statut de candidat la UE mai au și Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia. Albania a obținut statutul de candidat din 2014, Macedonia de Nord, din 2005, Muntenegru, din 2010, iar Serbia, din 2012, toate aceste state fiind foarte departe de momentul aderării la Uniunea Europeană.

Din stare de urgență în stare de urgență

Actuala putere a Republicii Moldova a declarat stare de urgență încă din 20 ianuarie, iar de atunci aceasta a fost prelungită succesiv. Ultima prelungire a avut loc joi, 23 iunie. ”Stare de urgență atât de des numai în casa de nebuni e posibilă. Cum poți să faci stare de urgență timp de un an, încontinuu? Oameni buni, voi aveți majoritatea în Parlament! Puteți să vă adunați când vreți în cabinetul Maiei Sandu – 60 de persoane încap acolo fără probleme – și să faceți ședințe când aveți nevoie. Ori ei ascund ceva, ori sunt într-atât de dezorganizați, ori pur și simplu aceasta e o casă de nebuni. Dar, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să răspundă pentru fiecare decizie – pentru divizarea bugetului și multe altele”, a precizat fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version