Cauta

ONU iese la atac și acuză o superputere nucleară că a comis „crime împotriva umanității”. Despre cine este vorba

onu

ONU iese la atac și acuză o superputere nucleară că a comis „crime împotriva umanității”. Despre cine este vorba

ONU a acuzat China de „încălcări grave ale drepturilor omului” și crime împotriva umanității într-un raport despre acuzațiile de abuz în provincia Xinjiang.

China a cerut ONU să nu publice raportul, Beijingul numind-o o „farsă” organizată de puterile occidentale, potrivit The Washington Post.

Tratamentul pe care China îl aplică minorităţii uigure este genocid

Raportul ONU acuză China de crime împotriva umanității în Xianjiang și evaluează acuzațiile de abuz împotriva musulmanilor uiguri și a altor minorități etnice, pe care China le neagă. Dar anchetatorii au spus că au descoperit „dovezi credibile” ale torturii care ar putea echivala cu „crime împotriva umanității”. Aceștia au acuzat China că folosește legi vagi de securitate națională pentru a restrânge drepturile minorităților și pentru a stabili „sisteme de detenție arbitrară”.

Raportul, care a fost comandat de Biroul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului al ONU, spunea că prizonierii au fost supuși „modarelor de rele tratamente” care au inclus „incidente de violență sexuală și de gen”. Alții, au spus aceștia, s-au confruntat cu tratament medical forțat și „aplicarea discriminatorie a politicilor de planificare familială și de control al nașterii”.

„Descoperirile condamnatoare ale Înaltului Comisar explică de ce guvernul chinez s-a luptat cu dinți și unghii pentru a preveni publicarea raportului său Xinjiang, care scoate la iveală marile abuzuri ale drepturilor din China”, a declarat Sophie Richardson, directorul pentru China la Human Rights Watch.

Musulmanii uiguri, ținuți în lagăre de concentrare

ONU a recomandat Chinei să ia imediat măsuri pentru a elibera „toți indivizii lipsiți în mod arbitrar de libertate” și a sugerat că unele dintre acțiunile Beijingului ar putea echivala cu „comiterea de crime internaționale, inclusiv crime împotriva umanității”.

În Xinjiang trăiesc aproximativ 12 milioane de uiguri, majoritatea musulmani. ONU a spus că membrii non-musulmani ar putea fi, de asemenea, afectați de problemele din raport. În timp ce ONU a spus că nu poate fi sigură câte persoane au fost reținute de guvern, grupurile pentru drepturile omului estimează că peste un milion de persoane au fost reținute în lagărele din regiunea Xinjiang, în nord-vestul Chinei.

Ultimele stiri

  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Farmaciile, scăpate de sub control. Numărul uriaș al acestora face imposibilă supravegherea
  • Exit mobile version