Cauta

„Nu mai avem nevoie de Occident”. Moscova face anunțul de care se teme tot Vestul / Alianța care va schimba totul

„Nu mai avem nevoie de Occident”. Moscova face anunțul de care se teme tot Vestul / Alianța care va schimba totul / Foto: Facebook

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că Moscova va analiza ofertele de restabilire a legăturilor cu Occidentul și se va gândi dacă acest lucru este necesar, dar se va concentra pe dezvoltarea legăturilor cu China.

„Dacă ei (Occidentul) vor dori să ofere ceva în ceea ce privește reluarea relațiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu”, a declarat Lavrov într-un discurs, potrivit unei transcrieri de pe site-ul ministerului de Externe. El a mai spus că obiectivul Moscovei în prezent este de a dezvolta în continuare legăturile cu China.

„Poziția de dictator” a Occidentului

„Acum că Occidentul a adoptat o «poziție de dictator», legăturile noastre economice cu China vor crește și mai repede”, a declarat Lavrov, scrie Swissinfo. Pe lângă veniturile directe pentru bugetul de stat, ne oferă posibilitatea de a implementa proiecte de dezvoltare a Orientului Îndepărtat și a Siberiei de Est”, a declarat ministrul.

„Cea mai mare parte a proiectelor cu China evoluează și se implementează chiar acolo. Aceasta este o oportunitate pentru noi de a ne realiza potențialul în sfera înaltei tehnologii, inclusiv în segmentul energiei nucleare, și în întreaga gamă de alte sfere”, a adăugat el.

Relațiile dintre Moscova și Beijing se bazează pe documente doctrinare care „caracterizează (aceste) contacte ca fiind parteneriatul strategic și interacțiunea cu multiple aspecte”, a declarat înaltul diplomat rus. „Avem granița lungă cu Republica Populară Chineză și interese comune în apărarea principiilor de echitate și a ordinii mondiale multipolare în afacerile internaționale. Beneficiul economic reciproc este evident”, a subliniat Lavrov, scrie Tass.

„Rusia se va baza doar pe ea însăși”

Rusia se va baza doar pe ea însăși și pe acele țări care și-au dovedit fiabilitatea și care nu „dansează după cum cântă alții”, a declarat Lavrov. „Dacă țările occidentale se răzgândesc și sugerează formate de cooperare, ne vom gândi și noi”, a spus el, adăugând că, dacă Occidentul vrea să ofere ceva Rusiei în ceea ce privește reluarea relațiilor, Moscova se va gândi de două ori dacă are nevoie de așa ceva.

De asemenea, a subliniat că este extrem de important pentru Rusia să fie independentă în domenii de importanță critică. „Nu lucrăm doar la înlocuirea importurilor. Trebuie să încetăm să mai depindem în vreun fel de livrările de orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanță critică pentru securitatea, economia și sfera socială a țării noastre”, a declarat Lavrov.

Ultimele stiri

  • Horoscop 16 mai 2024 – Nu permiteți altora să vă influențeze
  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Exit mobile version