AcasăAfaceriChina, eternul colac de salvare al brandurilor de lux

China, eternul colac de salvare al brandurilor de lux

Reprezentanții mărcii britanice  Burberry au declarat că perspectivele afacerilor pentru anul viitor depind de rapiditatea cu care China, cea mai mare piață a sa, își revine din izolarea  impusă de noi focare Covid-19 în marile orașe.

Pedestrians holding umbrellas walk past a Gucci luxury goods store operated by Kering SA at night in the Lujiazui district of Shanghai China on Thursday Oct 29 2015 The Communist Party ended its four day plenum on Thursday with Premier Li Keqiang signaling the leadership may be ready to accept the weakest period of expansion since the economy was opened up three decades ago Photographer Qilai ShenBloomberg

Vânzările din China, care au reprezentat aproximativ 30% din veniturile grupului anul trecut, au scăzut cu 13% în ultimul trimestru, după ce unele magazine au fost închise și cumpărăturile online au fost perturbate în martie, a declarat directorul financiar al Burberry, Julie Brown.

În martie și aprilie au fost impuse închideri totale sau parțiale în zeci de orașe chinezești, inclusiv în Shanghai, perturbând lanțurile de aprovizionare.Aproximativ 40% din operațiunile grupului din țară sunt afectate în prezent de blocaje, a precizat Brown. Vânzările Burberry depind de impactul pandemiei și de ritmul de redresare a cheltuielilor chinezilor.

Concurenții  din sectorul de lux se confruntă cu probleme similare în China. Proprietarul Gucci, Kering, a declarat luna trecută că blocarea a afectat afacerile sale din țară.

Piața de lux în China este în scădere, potrivit Fashion Newtwork. Nume grele din sector – LVMH, Richemont, Prada sau Tag Heuer – înregistrează o încetinire generală.

Săptămâna trecută, la adunarea generală a acționarilor LVMH s-a vorbit de un regres pe piața chineză, fără semnele unei reveniri rapide la normal.

Însă Remo Ruffin, directorul general al grupului Moncler, susține că piețele prioritare vor rămâne China și Statele Unite; vor trebui chiar să asigure „50% din creștere până în 2024”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger