AcasăȘTIRI EXTERNENoua Ordine Mondială: francezii au anunţat momentul aderării la UE pentru Ucraina,...

Noua Ordine Mondială: francezii au anunţat momentul aderării la UE pentru Ucraina, Georgia şi Republica Moldova

Ucraina UENoua Ordine Mondială: francezii au anunţat momentul aderării la UE pentru Ucraina, Georgia şi Republica Moldova

Ucraina, Georgia şi Republica Moldova ”probabil” vor adera la Uniunea Europeană ”în câţiva ani”, a declarat Clement Beaune înantea summitului UE de la Versailles.

”Sunt profund convins că Uniunea Europeană se va extinde, probabil în câţiva ani, nu ştiu când, în Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, şi poate şi în alte ţări”, a spus Beaune.

A militat pentru sabotarea Rusiei

Beaune s-a alăturat unui cor de condamnare globală a „masacrului” rusesc asupra unei maternități din Ucraina, adăugând că grevele împotriva civililor se intensifică.

Ministrul a reiterat, de asemenea, nevoia de a ne îndepărta de gazul rusesc cât mai „rapid posibil”, adăugând că „Rusia contează pe faptul că avem nevoie de ea”. „Prin cumpărând gaz rusesc, finanțăm războiul lui Vladimir Putin”, a spus el.

Beaune încurajează, de asemenea, o consolidare a apărării europene, complementară NATO.

Acest lucru implică investiţii, iar la summitul UE de la Versailles urmează să se discute finanţarea acestui efort printr-o datorie europeană comună, a anunţat secretarul de stat francez.

author avatar
Andrei Ștefan
917 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger