AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA/ UPDATE S-a încheiat întâlnirea miniștrilor de Externe, Kuleba și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA/ UPDATE S-a încheiat întâlnirea miniștrilor de Externe, Kuleba și Lavrov, în Turcia – FOTO

ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Negocieri Ucraina-Rusia. A început întâlnirea miniștrilor de Externe Kuleba și Lavrov în Turcia - FOTO

Întâlnirea din Antalya dintre miniștrii de Externe Dmitro Kuleba (Ucraina) și Serghei Lavrov (Rusia) s-a încheiat. Prima fotografie de la masa negocierilor Rusia-Ucraina, asistate de Turcia, au fost publicate pe rețelele de socializare.

UPDATE. Întâlnirea dintre miniștrii de Externe rus Serghei Lavrov și ucrainean Dmitro Kuleba s-a încheiat cu progese nesemnificative, titrează The Guardian.

Într-o conferință de presă de după negocieri, Kuleba a declarat că nu s-au făcut progrese pe tema încetării focului. Mai mult, oficialul rus nu și-a asumat angajamente referitor la un coridor umanitar în Mariupol.

„Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul”, a subliniat ministrul de externe ucrainean, conform Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a susținut că Rusia nu a atacat Ucraina. „Nu intenționăm să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”, a susținut Lavrov, citate de Interfax, întrebat dacă Federația Rusă intenționează să atace alte țări.

Știre inițială:

În imagine sunt delegațiile ruse, în stânga, ucraineană, în dreapta, și reprezentanții Turciei, în centru.

Turcia și-a asumat rolul de mediator

După câteva runde de negocieri neconcludente desfășurate în Belarus între delegațiile ucrainene și ruse, în cee 14 zile de război, Turcia s-a oferit să medieze conflictul.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au sosit joi dimineață în Turcia pentru prima întâlnire organizată la acest nivel ridicat de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie.

Înainte de negocieri, cei doi oficiali au avut discuții separate cu ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul ucrainean de externe e pesimist

Kuleba a spus înainte de întâlnire că aşteptările sale de la această întrevedere sunt „limitate”. El a declarat că succesul acestor negocieri depinde „de instrucţiunile şi directivele care i-au fost date lui Lavrov” de către Kremlin.

„Nu-mi pun mari speranţe în negocierile astea, dar vom încerca să profităm la maximum” – DMITRO KULEBA

Negocierile dintre Kiev şi Moscova s-au soldat până în prezent cu mai multe încetări ale focului pe plan local şi cu deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea locuitorilor ucraineni din anumite zone, dar Ucraina a acuzat Rusia în mai multe rânduri de încălcarea acestor acorduri.

author avatar
Andreea Vlad
667 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger