AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Josep Borrell a dezvăluit cine joacă un rol-cheie în...

Război în Ucraina. Josep Borrell a dezvăluit cine joacă un rol-cheie în medierea relaţiilor dintre cele două state beligerante

Josep BorrellRăzboi în Ucraina. Josep Borrell a dezvăluit cine joacă un rol-cheie în medierea relaţiilor dintre cele două state beligerante

Josep Borrell a acuzat Rusia că s-a îmbarcat într-o strategie de bombardare sistematică a oraşelor ucrainene, altfel spus, a civililor, în contextul eşecului unui război-fulger dorit de Moscova.

Şeful diplomaţiei europene a mai transmis că preşedintele rus Vladimir Putin va trebui să dea socoteală pentru aceste fapte.

Putin, desfiinţat pentru că atacă oraşele

Ruşii bombardează sistematic oraşele ucrainene”, lucru pe care armata rusă ”ştie să-l facă bine”, aşa cum a demonstrat-o la Alep, în Siria, sau la Groznîi, în Cecenia, a acuzat Borrell.

Conform diplomatului european, autorităţile de la Beijing ar putea juca “un rol important” în încheierea războiului din Ucraina, dat fiind că “nimeni nu are aşa o influenţă asupra Rusiei” precum China.

Borrell a insistat că o soluţie “nu pare a se prefigura la orizont” în aceste momente, dar că întâlnirea din Turcia dintre miniştrii de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, şi rus, Serghei Lavrov, “reprezintă un prim pas”.

UE şi-a atins maximul sancţiunilor

Şeful diplomaţiei europene a dat asigurări că în niciun moment NATO nu va intra în acest război pentru că se doreşte evitarea unei extinderi a conflictului. De asemenea, el a mai zis că Uniunea Europeană și-a atins limita capacităților sale în ceea ce privește impunerea de sancțiuni financiare Rusiei.

Borrell a arătat că va fi „mult mai greu” pentru UE să interzică importurile energetice din Rusia, întrucât statele din blocul comunitar depind mai mult decât SUA de aceste importuri.

 

author avatar
Andrei Ștefan
562 afisari

3 COMENTARII

  1. A facut o frectie la piciorul de lemn unii mor si ei isi fac afacetile pt ca viata lor trebuie sa mearga linistita si cu bunastare inainte!!!

  2. UE nu poate sa faca mai mult decat sanctiuni dar cand te gandesti in ultimii 25 de ani toate razboaiele au avut in comun afacerile cu petrol.Cine s-a opus la bombardarea Irakului sau Libiei?Toti au cumparat petrol de acolo,la fel este si acum.Cele mai mari afaceri in Rusia erau ale englezilor cu petrol(Shell)si aluminiu(Rusal)care acum s-au blocat.ce urmeaza nimeni nu stie

  3. @ Care dracu nu și-a făcut igiena la creieri și nu și-a spălat creierii de război, de viruși, de jmecherie, de violență, de machiavelism și alte curente politice cu ticăloșire, etc. ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger