AcasăȘTIRI EXTERNEMatteo Messina Denaro, în stare „gravă”. Ce spun medicii despre ultimul naș...

Matteo Messina Denaro, în stare „gravă”. Ce spun medicii despre ultimul naș al mafiei din Sicilia

Matteo Messina Denaro, în stare „gravă”. Ce spun medicii despre ultimul naș al mafiei din Sicilia / Foto: printscreen

Matteo Messina Denaro, care suferă de cancer, va fi dus pentru un tratament de chimioterapie la spitalul San Salvatore din L’Aquila, care dispune de o unitate rezervată acestui tip de deținuți.

Starea de sănătate a celui mai cunoscut mafiot din Italia, Matteo Messina Denaro, arestat luni și bolnav de cancer, este „gravă”, a declarat miercuri un medic de la clinica din Sicilia, unde Denaro a fost arestat după 30 de ani de fugă de justiție.

„Nu aș spune că este un pacient sănătos”

„Starea lui de sănătate este gravă. Boala s-a accelerat în ultimele luni”, a declarat Vittori Gebbia, șeful departamentului de oncologie de la clinica Maddalena din Palermo, pentru cotidianul La Repubblica.

Matteo Messina Denaro a fost operat în 2020 și din nou în 2022 de cancer de colon.

„Nu aș spune că este un pacient sănătos”, a adăugat Vittori Gebbia, întrebat de jurnaliști despre declarațiile procurorului Paolo Guido, care spusese în momentul arestării că a găsit un om „în stare bună de sănătate”, notează Le Figaro.

Dr. Gebbia a mai spus că carabinierii care l-au arestat pe Matteo Messina Denaro au fost atenți la starea de sănătate a acestuia. „Carabinierii m-au întrebat dacă întârzierea cu câteva zile a ciclului de chimioterapie pe care ar fi trebuit să îl primească ar avea consecințe și am semnat autorizația pentru că o întârziere atât de mică nu va avea niciun efect asupra stării sale de sănătate”, a asigurat el.

După ce a fost arestat la Palermo, Matteo Messina Denaro a fost transferat într-o închisoare de înaltă securitate din L’Aquila, Abruzzo.

El este ținut la izolare și, potrivit cotidianului Corriere della Sera, va fi dus pentru tratament de chimioterapie la spitalul San Salvatore din L’Aquila, care are o unitate rezervată acestui tip de deținuți.

author avatar
Tudor Borcea
390 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger