AcasăNewsBătaie de joc la adresa bolnavilor de cancer. Așteaptă și cinci luni...

Bătaie de joc la adresa bolnavilor de cancer. Așteaptă și cinci luni pentru a primi un diagnostic

cancerBătaie de joc la adresa bolnavilor de cancer. Așteaptă și cinci luni pentru a primi un diagnostic

Cei mai mulţi pacienţi cu cancer nu au acces la timp la investigaţii medicale, ori nu primesc tratamentul necesar, iar când vine vorba de un computer tomograf sau un RMN. Din păcate, se poate aştepta chiar şi luni bune pentru a primi un diagnostic clar.

Este o situație dramatică, care arată deficientele unui sistem sanitar bolnav. Zilnic în România mor cel puţin 150 de români de cancer.

Mulți pacienți oncologici din România pierd lupta cu boala

Așadar, în România scapă cine poate. Pacienții cu cancer sunt puși de drumuri între spitale și centre de recuperare sau să-și aștepte rândul la viață.

Finanţarea deficitară a programelor de sănătate, lipsa specialiştilor şi a aparatelor medicale, întârzie de cele mai multe ori diagnosticul bolnavilor oncologici. Şi dispariţia anumitor medicamente începe să ameninţe vieţile celor cu afecţiuni oncologice.

Primăria Municipiului Bucureşti va sprijini financiar cu suma de 5.850 de lei 2.500 de pacienţi bolnavi de cancer care au indicaţie medicală eliberată de oncolog.

Se vor acorda:

– 10 şedinţe de kinetoterapie x 135 de lei/şedinţa;
– 10 şedinţe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/şedinţa
– 10 şedinţe de consiliere psihologică (cinci adresate pacientului şi cinci pacientului împreună cu un aparţinător) x 250 de lei/şedinţa
– o consultaţie de nutriţie oncologică x 300 de lei/consultaţie

author avatar
Andreea Vlad
304 afisari

4 COMENTARII

  1. ȘI??? DOAR SE ȘTIE CĂ LUCOVIDUL NU A OMORÎT PE NIMENI CI POLITICA TICĂLOASĂ A HOLEREI GALBENE ȘI PLUSERELEI DEVIANTE. ĂȘTIA AU OMORÎT OAMENI CU ZILE!
    CUM? PRIN DETURNAREA ACTULUI MEDICAL ȘI A RESURSELOR MEDICALE!!!

  2. Suma asta e cu dedicatie…de la nasu pentru finu.
    1.kinetoterapia e necesara in anumite boli oncologice, diagnosticate deja.Deci nu e un necesar de” urgenta”.
    2.consilierea psihologica este necesara doar dupa un diagnostic clar si doar auxiliar la investigatiile si tratamentul scump.Deci, nu e neaparat necesar.
    3.Consultatie de nutritie oncologica.Asta da sfidaere a bolnavilor suspecti de un dg.oncologic.
    Multi apeleaza la mila publicului sau fac economii inclusiv la mancare pentru a plati tratamentele scumpe.
    Rusinos ajutor de la Primaria Capitalei.
    Acces gratuit la tratamente ? Ceva gratuitati si prioritati la investigatii paraclinice?

  3. ASTA E CU DEDICATIE PENTRU CIURUCURILE CARE SE INVART PE LA TELEVIZOR SI PRIN POLITICA…SA MANANCE SI PSIHOLOGII DE LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA, CA AU PREGATIRE CA MINISTEREASA PRUNA IN ALE JUSTITIEI..SA MANANCE SI NUTRITIONISTII, CA SFATURILE COSTA…FANDAXIA A LOVIT PRIMARIA…CANCEROSII AR TREBUI SA TINA POST NEGRU CU APA SI SA MEARGA LA BISERICA..DUMNEZEU LE DA ZILE SI MANCAREA CU SUPARARE LE DA BOALA. ASA O SA SE INVETE SI DOCTORII ASTIA CUM E SA AI RESPECT…UMILINTE CA LA ONCOLOGIE NU SE POATE VEDEA NICAIERI…TOT LA CEAIURILE NOASTRE SI LA DUMNEZEU E SCAPAREA, NU LA BIG PHARMA. ACUMA, DACA V-ATI VACCINAT CHIAR E NASOL …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger