AcasăȘTIRI EXTERNEMatteo Messina Denaro, cel mai căutat mafiot din Italia, arestat în Sicilia....

Matteo Messina Denaro, cel mai căutat mafiot din Italia, arestat în Sicilia. „Slăbănogul” sau „Diabolik” se ascundea de 30 de ani – VIDEO

Matteo Messina Denaro, cel mai căutat mafiot din Italia, arestat în Sicilia. „Slăbănogul” sau „Diabolik” se ascundea de 30 de ani - VIDEO / Foto: printscreen

Matteo Messina Denaro, cel mai căutat mafiot din Italia, a fost arestat în Sicilia . Considerat unul dintre liderii Cosa Nostra, mafia siciliană, a fost arestat de carabinieri într-o „unitate sanitară” din Palermo. Acesta era fugar din 1993.

Sicilianul Matteo Messina Denaro, cel mai căutat mafiot din Italia, a fost arestat la Palermo, a anunțat luni, generalul carabinierilor italieni Pasquale Angelosanto. Messina căutat de 30 de ani.

„Slăbănogul” sau „Diabolik”

„Astăzi, 16 ianuarie, carabinierii (…) l-au arestat pe fugarul Matteo Messina Denaro în interiorul unei unități sanitare din Palermo, unde se dusese pentru a urma terapii clinice”, a declarat generalul jandarmeriei italiene pentru agenția de presă italiană AGI.

Matteo Messina Denaro ar fi devenit șeful Cosa Nostra, mafia siciliană, după moartea nașului nașilor, Salvatore Riina, în 2017, și a lui Bernardo Provenzano. Matteo Messina Denaro, cunoscut sub numele de „u Siccu” („slăbănogul” în siciliană) sau „Diabolik”, a fost inclus pe lista celor mai căutați zece fugari în 2010 de către revista Forbes, scrie Le Monde.

Pe lista celor mai căutați șase infractori din Italia, întocmită de Ministerul de Interne italian, Denaro, născut în aprilie 1962 lângă Trapani, în Sicilia, se află pe primul loc. Acesta fusese condamnat în contumacie la închisoare pe viață pentru crimă, fiind implicat, printre altele, în asasinarea procurilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borselino.

„O veste minunată”, „un rezultat istoric”, a comentat Matteo Renzi, fostul prim-ministru. „Este o zi de sărbătoare pentru întreaga țară”, a scris el pe Twitter.

Timp de mai mulți ani, sute de polițiști și carabinieri au fost implicați în vânătoarea lui Denaro, a cărui singură fotografie cunoscută datează de la începutul anilor 1990.

Poliția italiană a înmulțit arestările și confiscările de bunuri aparținând anturajului său începând cu anii 2000, într-o strategie de izolare care a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a da roade, având în vedere amploarea rețelei de susținători a lui Matteo Messina Denaro.

author avatar
Tudor Borcea
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger