Cauta

Marea Britanie, păzită complet digital

Guvernul britanic intenționează să înăsprească controalele la frontieră cu un sistem “100% digital” care va „număra intrările în țară”, a declarat secretarul de interne Priti Patel.

Anglia își propune să facă trecerea frontierei „complet digitală până la sfârșitul anului 2025”.

Persoanele care vin în Marea Britanie fără viză sau statutul de imigrație vor trebui să solicite online o autorizație de călătorie (ETA) după modelul a ceea ce există pentru a călători în Statele Unite, a declarat Ministerul de Interne.

Acest sistem  “va permite efectuarea de controale de securitate automate și înainte de sosire cu scopul de a preveni intrarea în Regatul Unit a infractorilor străini”.

Înăsprirea condițiilor de imigrație a fost unul dintre obiectivele susținătorilor Brexitului, atins acum, care a pus capăt liberei circulații între țările din Regatul Unit și Uniunea Europeană.

“Acum că am recâștigat controlul și am pus capăt liberei circulații, securitatea se află în centrul strategiei noastre de imigrare. Noua noastră frontieră complet digitală ne va permite să numărăm oamenii din interiorul și din afara țării, să controlăm cine vine în Marea Britanie”, a precizat Patel.

Ministerul subliniază că numărul exact de imigranți în Regatul Unit este slab estimat, citând ca exemplu date din „schema de decontare”, un program care permite cetățenilor UE care locuiau în țară înainte de 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru a păstra aceleași drepturi de a trăi, lucra și accesa securitatea socială în Marea Britanie după Brexit.

La sfârșitul lunii aprilie, au existat mai mult de 5,4 milioane de cereri și 4,9 milioane de statuturi acordate, deoarece numărul cetățenilor UE care locuiau în Marea Britanie era estimat anterior la 3 milioane.

Acest proiect face parte dintr-o reformă a politicii de imigrație, bazată acum pe un sistem de „puncte” care favorizează specialiștii în detrimentul lucrătorilor cu calificare scăzută. Pentru a obține o viză, se iau în considerare competențele, cunoștințele de limba engleză și resursele financiare.

În martie, guvernul britanic a prezentat și o reformă a sistemului de azil care nu va mai acorda aceleași drepturi oamenilor, în funcție de intrarea lor legală sau ilegală în țară.

 

Ultimele stiri

  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Exit mobile version