AcasăȘTIRI EXTERNELukașenko are o condiţie GREA pentru a permite ca grâul ucrainean să...

Lukașenko are o condiţie GREA pentru a permite ca grâul ucrainean să treacă prin Belarus, către Marea Baltică

belarus

Alexander Lukașenko are o condiţie importantă pentru ca grâul ucrainean să ajungă la Marea Baltică prin Belarus. El va permite acest lucru dacă va fi şi el lăsat să expedieze mărfuri belaruse din aceste porturi.

Ucraina, un important exportator global de cereale, nu poate folosi porturile sale de la Marea Neagră, din cauza războiului, evident.

Lukașenko vrea porturi deschise pentru mărfurile din Belarus

Lukașenko a declarat că Belarusul este pregătit să elibereze capacitatea necesară pe calea sa ferată pentru cerealele Ucrainei și a propus organizarea de discuții între Belarus, Ucraina și țările care sunt pregătite să ofere acces la porturile lor, potrivit Belta.

În același timp, cel mai important lucru, așa cum s-a menționat în timpul conversației, este că aceste porturi – din Germania, Polonia, statele baltice sau Rusia – ar trebui să fie deschise și pentru mărfurile belaruse”, scrie Belta.

„Dacă sunt create condiții pentru tranzitul cerealelor ucrainene, porturile care le vor manipula ar trebui să poată încărca și mărfuri din Belarus”. Astfel, Belarus încearcă să fenteze sancţiunile.

author avatar
Andrei Ștefan
704 afisari

3 COMENTARII

  1. CENZURA GRAVA SI DICTATURA IMPUTITA PE SITE-UL ZIARE.COM ! COMENTARII DECENTE SI INTELIGENTE ARGUMENTATE CU SURSA DE INFORMATII SUNT STERSE DE ANALFABETII REDACTIEI ZIARE.COM CA NU INTELEG BINE ROMANESTE
    RUSINEA JURNALISMULUI ROMANESC !!
    TOTI PADUCHIOSII SI JEGURILE JURNALISMULUI DE COPISTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM CA SUNT BINE PLATITI DIN BANUL PUBLIC DE CATRE GLOABELE DE LA GUVERNARE SA LE FACA PROPAGANDA PUPINCORISTA

    • Domnule anonim dragă, pui de așa de multă vreme acest anunț încât l-am învățat pe de rost și pe deasupra sunt perfect de acord cu dumneata. Dar te rog frumos, mai schimbă placa. Mai pune și ceva interesant creat de propriul tău creier, eventual legat de subiectele articolelor publicate. Îți dorec succes!

  2. Mata ai dreptate in principiu dar nu te obliga nimeni sa citesti ziare.com.Am si eu destule din astea pe care pur si simplu nu le mai frecventez de mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger