Cauta

Liz Truss, pusă la zid, după ce a anunțat noul plan fiscal / Lira sterlină s-a prăbușit

liz truss

Liz Truss, pusă la zid, după ce a anunțat noul plan fiscal / Lira sterlină s-a prăbușit

Liz Truss vrea să devină „noua Doamnă de fier” de la Londra, dar nu prea îi reușește. După ce a anunțat că reduce impozitele și scade o serie de taxe pentru a relansa economia și a încuraja spiritul antreprenorial, lira sterlină s-a prăbușit.

Fost ministru de Externe în cabinetul Boris Johnson, Truss primește deja multe critici, din cauza programului său politic.

Liz Truss, criticată de colegii de partid

Conservatorii sunt neliniștiți, mai ales din cauza bugetului și a inflației, care a ajuns luni, 26 septembrie, la 10%. Un deputat conservator, care a servit ca ministru sub Boris Johnson, a declarat pentru Sky News: „Liz este dracu’”. Politicianul a vrut să descrie modul în care încearcă să conducă Marea Britanie prin „furtuna economică”.

„Ea preia piețele și Banca Angliei. (…) Se joacă cu viețile oamenilor. Nu poți avea o asemenea politică monetară și fiscală. Ceva trebuie să dea”, a mai declarat acesta.

Lira sterlină a ajuns la un minim istoric față de dolarul american după ce guvernul Liz Truss a anunțat noul plan fiscal. Marea Britanie se confruntă deja cu o inflație de aproape 10 procente.

Liz Truss, demisă prin moțiune de cenzură?!

Din cauza acestor acțiuni, parlamentarii au declanșat procesul de retragere a votului de încredere.

„Ei înaintează deja scrisori în care cred că Liz Truss va prăbuși economia. Reducerile de taxe nu contează oricum. Problema este că politica fiscală a guvernului este opusă politicii monetare a Băncii Angliei – așa că se luptă între ei. Ce dă Kwasi Kwarteng (ministurl britanic de Finanțe, n.r.), Banca ia”.

„A câștigat, dar deja nu mai are timp”, scria The Guardian în analiza dedicată provocărilor aflate în fața noului premier britanic. A avut în față, încă din prima zi, o „furtună economică” – inflația în creștere și facturile la energie pun în dificultate milioane de familii și afaceri. Liz Truss a spus că nu e adepta ajutoarelor directe, ci favorizează reduceri de taxe și reforme economice.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version