Cauta

Lacrimi de crocodil de benzinărie. Putin, lovit de grija schimbărilor climatice

Lacrimi de crocodil de benzinărie. Putin, lovit de grija schimbărilor climatice

Liderul de la Kremlin a cerut guvernului să „acționeze rapid și eficient” în fața problemelor de mediu.

Președintele Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea sâmbătă, 14 august, cu privire la dezastrele naturale de o magnitudine „ fără precedent ” din Rusia, confruntată cu incendii forestiere devastatoare în Siberia și inundații în sud.

Sinergia faptelor și clima

„Amploarea și natura dezastrelor naturale din unele zone sunt absolut fără precedent”, a spus Putin la o reuniune televizată, solicitând guvernului să „ acționeze rapid și efficient” în fața problemelor de mediu.

Președintele rus a citat ca exemplu ploile abundente din sudul țării, unde „nivelul precipitațiilor lunare cade acum în câteva ore” sau incendiile forestiere din Siberia și Orientul Îndepărtat, agravate de secetă și răspândite de vânturile puternice .

„Toate acestea arată încă o dată cât de important este să te angajezi într-un mod profund și sistematic în viitor în agenda climatică și de mediu”, a adăugat Vladimir Putin.

Siberia nu se stinge cu teorii

Incendiile de pădure din Siberia au devastat deja peste 16,6 milioane de hectare, în special în Yakutia, un teritoriu vast, dar slab populat, unde fumul a acoperit orașele, forțând autoritățile să declare vineri zi nelucrătoare.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență, al cărui director a sosit în Yakutia joi, a anunțat că a înființat un centru special de operațiuni pentru a face față acestor incendii, împotriva cărora se luptă aproximativ 5.000 de oameni.

Fumul din incendiile din Yakutia a provocat niveluri mai ridicate decât cele normale de hidrogen sulfurat până la Celiabinsk, la 3.800 km sud-vest. Agenția spațială americană, NASA, a raportat în urmă cu o săptămână că acest fum a ajuns și la Polul Nord, scrie Le Figaro.

În sudul Rusiei și în Crimeea, ploile torențiale au provocat inundații și evacuarea a sute de oameni, în timp ce aproape 100.000 de oameni au rămas fără curent sâmbătă.

La începutul lunii august, experții ONU în domeniul climei (IPCC) au tras unn semnal de alarmă în fața accelerării schimbărilor climatice, subliniind că omenirea nu are de ales decât să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră dacă dorește să limiteze daunele.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version