Cauta

La Davos, Zelenski cere arme și îl provoacă pe Putin. „Vom recupera Crimeea, ne vom elibera toritoriile”

La Davos, Zelenski cere arme și îl provoacă pe Putin. „Vom recupera Crimeea, ne vom elibera toritoriile” / Foto: printscreen

La Forumul Econnomic Mondial de la Davos, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că obiectivul său este de a „elibera toate teritoriile noastre”, inclusiv Crimeea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi, că intenționează să recucerească Crimeea anexată de Rusia în 2014, făcând apel la partenerii săi occidentali să livreze mai multe arme.

„Dați-ne armele voastre”

„Scopul nostru este să eliberăm toate teritoriile noastre”, a declarat liderul de la Kiev, vorbind prin videoconferință în marja Forumului de la Davos. „Crimeea este pământul nostru, teritoriul nostru, marea noastră și munții noștri. Dați-ne armele voastre și ne vom recupera teritoriile”, a spus el, informează Le Point.

Zelenski a deplâns, de asemenea, ezitarea Germaniei de a autoriza livrările de tancuri grele, afirmând că nu a fost „strategia corectă”. „Există momente în care nu trebuie să ezităm sau să spunem «voi livra tancuri doar dacă altcineva o face», a declarat Zelenski. Președintele ucrainean s-a referit la informațiile de presă potrivit cărora Berlinul va livra tancuri moderne doar dacă SUA livrează tancuri Abrams.

Miercuri, Statele Unite și-au justificat refuzul de a furniza Ucrainei cele mai avansate tancuri grele prin motive de întreținere și instruire. „Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump, necesită o pregătire dificilă (…). Cred că consumă 11 litri de kerosen pe kilometru”, a declarat Colin Kahl, subsecretar de stat pentru strategie în domeniul apărării. „Nu este cel mai ușor de menținut acest sistem”, a adăugat el, deși nu a exclus o schimbare a poziției SUA în viitor.

Germania este supusă unor presiuni tot mai mari din partea mai multor vecini europeni pentru a permite livrările de tancuri Leopard. Orice transport de material de război fabricat în Germania trebuie să primească undă verde de la Berlin. Liderii Finlandei, Lituaniei, Poloniei și Marii Britanii au cerut marți o decizie rapidă în acest sens.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version