Cauta

Kremlinul spune cine este în spatele exploziilor de la conductele Nord Stream 1 și 2. „Serviciile noastre au dovezi”

Kremlinul spune cine este în spatele exploziilor de la conductele Nord Stream 1 și 2. „Serviciile noastre au dovezi” / Foto: printscreen

Kremlinul a acuzat, marți, Marea Britanie că se află la originea exploziilor din septembrie care au avariat gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică, construite pentru a transporta gazul rusesc către Europa.

„Serviciile noastre de informații au dovezi care sugerează că atacul a fost dirijat și coordonat de specialiști militari britanici”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Astfel de acțiuni nu pot fi lăsate fără răspuns”

„Există dovezi că Marea Britanie este implicată într-un sabotaj, un atac terorist împotriva acestor infrastructuri energetice vitale, nu rusești, ci internaționale”, a continuat Dmitri Peskov.

„Astfel de acțiuni nu pot fi lăsate fără răspuns. Vom analiza ce măsuri să luăm”, a adăugat el, denunțând „tăcerea inacceptabilă a capitalelor europene”, scrie Le Figaro.

Armata rusă a acuzat deja sâmbătă Londra că este implicată în scurgerile de gaze din conductele Nord Stream 1 și 2. Acuzațiile au venit după un atac cu drone ucrainene asupra flotei sale din Marea Neagră, în Crimeea, pe care Moscova l-a atribuit, de asemenea, unor „experți britanici” pentru planificare. Ministerul britanic al Apărării a denunțat „afirmațiile false” ale Moscovei ca fiind o „distragere a atenției”.

La 26 septembrie, au fost detectate patru scurgeri mari de gazed la conductele Nord Stream 1 și 2 în largul insulei daneze Bornholm, două în zona economică suedeză și două în cea daneză. Inspecțiile preliminare subacvatice au întărit suspiciunile de sabotaj, deoarece scurgerile fuseseră precedate de explozii.

Conductele Nord Stream, care leagă Rusia și Germania, se află de ani de zile în centrul tensiunilor geopolitice, amplificate după decizia Moscovei de a întrerupe livrările de gaze către Europa. Conductele încă transportau gaz în momentul producerii avariilor.

 

Ultimele stiri

  • Cea mai bună alegere din Europa pentru investitorii financiari
  • BREAKING NEWS. Mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu
  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Exit mobile version