Cauta

Israelul, ATACAT! VIDEO spectaculos cu Domul de Fier interceptând rachetele trase din Fâșia Gaza!

Israelul, ATACAT! VIDEO spectaculos cu Domul de Fier interceptând rachetele trase din Fâșia Gaza! / Foto: Facebook

Israelul, atacat și nevoit să își activeze, din nou, Domul de Fier! Un tir de rachete trase în noaptea de miercuri, 20 aprilie, spre joi, din Fâșia Gaza, a obligat Tel Avivul să ridice nivelul de alertă până la activarea Iron Dome.

Grupările armate palestiniene au lansat o salvă de rachete din Fâșia Gaza către Irael, care a răspuns cu o serie de lovituri asupra acestui teritoriu aflat sub controlul islamiștilor mișcării Hamas.

Este o nouă escaladare militară între cele două părți, apărută pe fondul tensiunilor legate de la locurile sfinte din Ierusalim.

Domul de Fier, impenetrabil?!

O rachetă, a doua în această săptămână, a fost trasă din Fâșia Gaza și a căzut într-un câmp din orașul israelian Sderot (sud), fără a răni pe cineva. În replică, armata israeliană a efectuat o serie de lovituri în centrul Fâșiei Gaza, oraș cu aproape 2,5 milioane de locuitori.

Israel strikes hit camps used by Hamas, hours after it shot down a rocket fired from Gaza

„Avioanele militare israeliene au vizat poziții militare și intrarea într-un tunel care duce la un complex subteran în care sunt depozitate substanțele chimice folosite pentru propulsarea rachetelor”, a anunțat armata israeliană

„Aceste lovituri în Fâșia Gaza vor crește hotărârea poporului nostru și rezistența de a apăra locurile noastre sfinte din Ierusalim, indiferent de sacrificii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, informează France 24.

Israel Strikes Hamas in Gaza Strip After Rocket Fired

La scurt timp după loviturile israeliene, alte patru rachete au fost trase, dar interceptate de scutul Domul de Fier. Sirenele de alarmă au sunat în miezul nopții în toate localitățile israeliene din apropierea Fâșiei Gaza.

Violențe pe Esplanada Moscheilor

Luptele de miercuri noapte au avut loc după ciocnirile din weekend între demonstranții palestinieni și poliția israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sacru din Islam și primul loc sacru din iudaism, cunoscut sub numele de Muntele Templului.

Israeli Security Forces, Palestinians Clash Near Jerusalem’s Al-Aqsa Mosque

Prezența evreilor, care pot vizita esplanada în condiții și la ore precise, dar care nu se pot ruga în virtutea unui acord tacit, plus prezența poliției în timpul Ramadanului, au fost percepute de palestinieni și de mai multe țări din regiune ca o „provocare”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este „profund îngrijorat de deteriorarea situației din Ierusalim”, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt la New York. „El este în contact cu toate părțile pentru a reduce tensiunile, a preveni acțiunile și retorica inflamatorii”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version