AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între palestinieni și polițiști. Peste 150 de...

REVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între palestinieni și polițiști. Peste 150 de răniți – VIDEO

ierusalimREVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între palestinieni și polițiști. Peste 150 de răniți - VIDEO

Haos pe străzile din Ierusalim! Peste 150 de palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor în Oraşul Sfânt.

La începutul zilei de vineri, martorii au relatat că palestinienii au aruncat cu pietre și că poliția israeliană a tras cu gloanțe de cauciuc și grenade paralizante, potrivit Times of Israel.

Potrivit Semilunii Roșii palestiniene, la sfârșitul după-amiezii, „153 de palestinieni răniți au fost transferați” la spitale din Ierusalim și zeci de alți răniți au fost tratați la fața locului.

SUA, intervenție rapidă

La rândul său, poliția israeliană a raportat cel puțin trei răniți în rândurile sale. Aproximativ 400 de persoane au fost arestate, potrivit unui ONG palestinian.

Statele Unite s-au declarat profund îngrijorate de violențele din Ierusalim și face apel la reținere. „Îndemnăm toate părţile la reţinere, să evite provocarea prin cuvinte sau acte şi să păstreze status quo-ul istoric al Esplanadei Moscheilor / Muntele Templului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al american, Ned Price.

author avatar
Andreea Vlad
492 afisari

2 COMENTARII

  1. pentru cata cantitate au semnat generalii sa primim in caz de conflict ? 600 000-1 000 000

  2. reamintim ca doar din 1982 au unii si altii acces la „zidul plangerii”
    (la baza „egsxplanadei”)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger