AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu ucigaș la un spital Covid. Cel puțin 52 de morți

Incendiu ucigaș la un spital Covid. Cel puțin 52 de morți

Incendiu ucigaș la un spital Covid. Cel puțin 52 de morți

Cel puțin 52 de persoane au murit luni, 12 iulie, într-un incendiu care a devastat unitatea Covid-19 a unui spital din sudul Irakului, potrivit unei evaluări încă provizorii. În aprilie, o tragedie similară a ucis peste 80 de pacienți într-un spital din Bagdad.

Haydar al-Zamili, purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, a declarat un bilanț provizoriu de 52 de morţi şi 22 de răniţi. El a precizat că unitatea Covid-19 din spitalul Al-Hussein devastată de flăcări avea 70 de paturi.

A fost declarată starea de urgență

„Victimele au murit în flăcări și căutările continuă” pentru a găsi supraviețuitori, a spus Haydar al-Zamili.

Premierul Mustafa al-Kazimi a convocat urgent miniștri și oficiali de securitate peste noapte pentru a „examina cauzele și consecințele incendiului”, a declarat cabinetul său, adăugând pe Twitter că directorul spitalului și șeful apărării civile din provincia Dhi Qar, de care depinde orașul Nassiriya, au fost interogați de poliție. În plus, a fost declarată o stare de urgență în provincia Dhi Qar, scrie France 24.

Posibila cauză, explozia buteliilor de oxigen

Potrivit unei surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, incendiul a fost cauzat de explozia buteliilor de oxigen. Ministerul irakian de Enterne a declarat pe Facebook că incendiul a început de la structuri temporare ridicate în apropierea unității, dar nu a specificat originea incidentului.

În Nassiryia, sute de oameni s-au adunat la fața locului pentru a ajuta pompierii și salvatorii. Potrivit unei surse medicale, 20 de pacienți au putut fi evacuați din unitatea care ardea. Tragedia a provocat imediat reacții furioase în Nassiriya, unde sute de oameni s-au adunat în fața spitalului strigând: „Partidele politice ne ard!”

 

 

author avatar
Tudor Borcea
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger