Cauta

EUROPA ARDE! Mii de oameni evacuați în Franța din cauza incendiilor!/Imaginile iadului și în Spania! – VIDEO

EUROPA ARDE! Mii de oameni evacuați în Franța din cauza incendiilor!/Imaginile iadului și în Spania! - VIDEO (foto: captură video)

Căldura continuă să dea mari bătăi de cap pe Bătrânul continent. Europa arde de la un capăt la altul și de data asta nu Rusia este de învinuit.

În Franța, incendiile au dus la evacuări masive, iar pompierii nu mai pot face față situațiilor apărute în toate regiunile Hexagonului.

Mii de oameni evacuați în Bordeaux

Câteva mii de persoane au fost evacuate din locuințele lor din sud-vestul Franței, în prima zi a acestei săptămâni, pe măsură ce un incendiu de vegetație continuă să afecteze regiunea.

Pompierii nu au reușit să controleze incendiul din apropiere de Dune de Pilat, cea mai înaltă dună de nisip din Europa – un punct de atracție pentru turiști. Schimbările rapide ale vântului au crescut riscul ca acesta să se răspândească în zonele rezidențiale, spun aceștia.

„Fumul e toxic”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Arnaud Mendousse, citat de lemonde.fr. „Protecția populației este o chestiune de sănătate publică”.

Aproximativ 5.000 de oameni au fost evacuați din Les Miquelots, un cartier sudic al orașului Teste-de-Buch, iar altor 3.000 de persoane fiindu-le cerut să părăsească Pyla-sur-mer, spre est, indică aceeași sursă.

YouTube video player

YouTube video player


YouTube video player

Două incendii masive de vegetație

E vorba despre unul dintre cele două incendii masive de vegetație care afectează de la începutul săptămânii trecute regiunea Gironde, la sud de Bordeaux. În tot acest timp, Franța continuă să lupte cu temperaturi foarte ridicate.

Imagini cu flăcările puternice care au aprins vegetația au fost postate pe rețelele de socializare.

Flăcările înghit Spania. Tren plin cu călători în pericol!

Și Spania se confruntă cu incendii de vegetație, pe fondul căldurii. Pe Internet au apărut recent și imagini surprinse într-un tren din Spania, cu reacția călătorilor care au observat flăcări în apropierea șinelor de cale ferată pe care se afla garnitura în care călătoreau, pe ruta Madrid-Ferrol.

Trenul a oprit pentru scurt timp, în provincia Zamora, după ce a ajuns într-o zonă în care se manifesta un astfel de incendiu.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version