Cauta

IATĂ NOUA HARTĂ A UCRAINEI! Ce teritorii vrea Rusia, tancurile lui Putin au ajuns deja pe poziții!

IATĂ NOUA HARTĂ A UCRAINEI! Ce teritorii vrea Rusia, tancurile lui Putin au ajuns deja pe poziție!

Vladimir Putin a recunoscut oficial republicile Donețk și Lugansk. Însă recunoașterea entităților separatiste pune și o problemă periculoasă a granițelor.

Concret, autoritățile separatiste din Lugansk și Donețk susțin că teritoriul lor se extinde cu mult dincolo de zonele pe care le controlează de fapt. Practic, ele acoperă în totalitate regiunile în care erau capitale administrative înainte de 2014, adică întregul bazin Donbas!

„De la Mariupol și terminând cu …”

În timpul Consiliului Național de Securitate, luni, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokolțev, l-a sfătuit pe Vladimir Putin să recunoască „granițele istorice” ale celor două republici separatiste. „De la Mariupol și terminând cu acele granite istorice”, a cerut Kolokolțev.

Acest lucru ar echivala cu dublarea teritoriului lor pentru a include orașe precum Mariupol, Slaviansk și Kramatorsk, acum pe deplin integrate în Ucraina.

Risc de război total în Ucraina!

Această opțiune ar însemna „război la scară totală”, avertizează expertul rus Mark Galeotti.

Recunoașterea celor două republici populare autoproclamate din Donbas marchează sfârșitul acordurilor de la Minsk din 2014, care prevedeau revenirea teritoriilor separatiste sub controlul Kievului, în schimbul alegerilor și al autonomiei sporite.

Mai presus de toate, însă, oferă Rusiei pretextul ideal de a interveni militar în Donbas pentru a-i proteja pe etnicii ruși. Dintre aceștia, în jur de 600.000 au primit, din 2014 încoace, pașapoarte rusești.

Ultimele stiri

  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Exit mobile version