AcasăȘTIRI EXTERNEGiganții Big Tech, acuzați că distrug mintea tinerilor. Școlile publice din Seattle...

Giganții Big Tech, acuzați că distrug mintea tinerilor. Școlile publice din Seattle depun plângere împotriva TikTok, Facebook și Instagram

Giganții Big Tech, acuzați că distrug mintea tinerilor. Școlile publice din Seattle depun plângere împotriva TikTok, Facebook și Instagram / Foto: printscreen

Anxietate și depresie în creștere în rândul elevilor, tentative de sinucidere: oficialii școlilor publice din Seattle, în SUA, au depus o plângere împotriva rețelelor de socializare precum Facebook sau TikTok, acuzându-le că „dăunează” sănătății mentale a tinerilor.

Plângerea vizează Facebook și Instagram, care fac parte din grupul Meta, dar și Snapchat, Youtube, precum și compania chineză TikTok și compania mamă ByteDanceGoogle și compania mamă Alphabet.

„O criză de sănătate mentală”

Reprezentanții școlilor publice din Seattle, oraș din nord-vestul statului Washington, SUA, spun că vor „să tragă la răspundere companiile de rețele de socializare pentru daunele pe care le-au provocat sănătății sociale, emoționale și mentale a elevilor”, potrivit unui comunicat de presă.

„Creșterea numărului de sinucideri, a tentativelor de suicid și a vizitelor la urgențe legate de sănătatea mentală nu este o coincidență. (…) Această criză se agravase deja înainte de pandemie, iar cercetările au identificat rețelele sociale ca jucând un rol major în dezvoltarea problemelor de sănătate mentală în rândul tinerilor”, au adăugat ei.

În această plângere ei acuză aceste companii Big Tech că au exploatat „psihologia și neurofiziologia utilizatorilor lor pentru ca aceștia să petreacă din ce în ce mai mult timp pe platformele lor, (…) creând o criză de sănătate mentală în rândul tinerilor americani”, informează Le Figaro.

Aceasta, denunță ei, „pentru profit”, deoarece „cu cât utilizatorii petrec mai mult timp pe aceste platforme, cu atât mai multe reclame pot vinde acuzații”. Reprezentanții școlilor, care explică faptul că au pus la punct resurse, inclusiv umane, pentru a-i ajuta pe elevi, consideră că acești giganți din domeniul tehnologiei trebuie să plătească dependența tinerilor. „contribuabilii nu ar trebui să suporte povara crizei de sănătate mentală pe care au creat-o companiile de social media”.

Meta a declarat că a „dezvoltat peste 30 de instrumente pentru a sprijini adolescenții și familiile, inclusiv instrumente de supraveghere care permit părinților să limiteze timpul pe care adolescenții lor îl petrec pe Instagram, și tehnologie de verificare a vârstei care îi ajută pe adolescenți să aibă experiențe adecvate vârstei”, potrivit lui Antigone Davis, șefa departamentului de siguranță al companiei. „Vom continua să lucrăm îndeaproape cu experții, factorii de decizie politică și părinții în legătură cu aceste probleme importante”, a adăugat ea în comentariul trimis prin e-mail.

De partea sa, Google a declarat că „a investit foarte mult în crearea de experiențe sigure pentru copii pe platformele noastre” și „a introdus protecții solide și funcții dedicate pentru a acorda prioritate bunăstării lor”, a declarat José Castañeda, un purtător de cuvânt.

author avatar
Tudor Borcea
242 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acum, abia, au aflat și idioții din învățământul muricanistanez? fieisbuciucul cu meta fiind cele mai nenorocite urmate, îndeaproape, de tictok.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger