AcasăȘTIRI EXTERNERepublicanul Kevin McCarthy, ales președintele Camerei Reprezentanților din SUA după 15 runde...

Republicanul Kevin McCarthy, ales președintele Camerei Reprezentanților din SUA după 15 runde de vot. Ce le-a promis susținătorilor

Candidatul republican Kevin McCarthy a reuşit sâmbătă noapte să obţină voturile necesare pentru a deveni președintele Camerei Reprezentanților după o cincea zi de negocieri şi 15 tururi de alegeri, transmite CNN.

Numai după ce a făcut concesii majore rezistenților de dreapta, ceea ce îi va slăbit puterea și le va fi oferit acestora o influență uriașă în noua majoritate republicană din Camera Reprezentanților a SUA.

Kevin McCarthy a încercat cu disperare să-i convingă pe republicani să-l voteze șef la Cameră

Kevin McCarthy și-a croit drumul spre victorie, ajungând la un acord care a convins un contingent considerabil de parlamentari ultraconservatori la al 12-lea și al 13-lea vot în cursul zilei de vineri. Apoi i-a într-o ședință tensionată la sfârșitul nopții a reușit, câștigând în cele din urmă cu o majoritate simplă, după un spectacol de forță în plenul Camerei.

Lupta prelungită a prefigurat cât de dificil va fi pentru să guverneze cu o majoritate extrem de restrânsă și cu o facțiune rebelă de dreapta dură, hotărâtă să reducă cheltuielile și să perturbe afacerile la Washington, scrie New York Times.

Lupta pentru funcția de președinte care a paralizat Camera înainte ca aceasta să își deschidă sesiunea a sugerat că sarcini de bază, cum ar fi adoptarea proiectelor de lege privind finanțarea guvernului sau finanțarea datoriei federale, vor genera lupte epice în următorii doi ani.

Votul a fost unul istoric, fără precedent în ultimii 160 de ani.

Blocajul Camerei Reprezentanților are repercusiuni concrete. Fără un preşedinte, aleşii nu pot depune jurământ şi, prin urmare, nu pot adopta proiecte de lege.

author avatar
Andreea Vlad
564 afisari

9 COMENTARII

  • Uite un nume interesant implicat in traficul de arme nucleare cu Maxwell….Michael Chertoff….(din rusa CIORT-ov adica DIAVOLUL)….oare daca te cheama „Michael diavolul” si faci trafic de rachete Exocet cu incarcatura nucleara esti cumva satanist????Sa ne spuna austriecii complicii acestuia cum sta situatia cu nonproliferarea armelor nucleare

   • Atat in Irak,Afghanistan si la 11septembrie2001 au fost folosite arme nucleare „Made in Austria” si „Made in France”…. Asazisii teroristi AlQaida erau de fapt khazaro-satanistii luiHitler&Maxwell dinAustria….pasapoarte falsificate de nazistii lui KurtWaldheim de la Viena

 1. l-au ales pe Daniel-Cătălin Zamfir
  sau pe
  Iulian Iancu este un politician român care a îndeplinit funcția de deputat între 2004 și 2020 din partea PSD, reprezentând succesiv județele Neamț, Bacău și Constanța. Wikipedia
  sa ejaculeze cu cuburi de gheatza.
  (mutra ii tradeaza)

 2. autoarea art a uitat sa scrie ce a promis mccarthy , ii aduc aminte , printre altele ancheta cu inceputul pandemiei .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri