AcasăTEHNOLOGIEDemisie la TikTok! Reorganizarea ByteDance decide viitorul platformei chineze

Demisie la TikTok! Reorganizarea ByteDance decide viitorul platformei chineze

tiktokDemisie la TikTok! Reorganizarea ByteDance decide viitorul platformei chineze

Fondatorul ByteDance, Zhang Yiming, a demisionat din funcția de președinte, deoarece compania continuă să-și reorganizeze afacerile. ByteDance deține TikTok, aplicația extrem de populară pentru videoclipuri scurte.

Zhang și-a anunțat demisia din funcția de CEO al ByteDance în mai și a spus că va trece într-un rol de strategie în acest an. Liang Rubo, care a preluat funcția de CEO, va prelua acum și rolul de președinte, transmite CNBC.

Potrivit unei note interne, care a fost trimisă marți personalului de co-fondatorul ByteDance, Liang Rubo, se subliniază și o remaniere majoră la compania din Beijing pentru a crea șase unități de afaceri, transmite Reuters.

Aceasta este cea mai mare schimbare organizațională de când cofondatorul ByteDance, Zhang Yiming, a declarat în mai că va demisiona din funcția de CEO. Zhang rămâne însă președinte și deține în continuare mai mult de 50% din drepturile de vot. Liang va prelua oficial de la Zhang funcția de CEO în decembrie.

Bytedance se reorganizează în 6 unități

Schimbarea lui Shou Zi Chew vine după ce ByteDance a declarat în aprilie că nu are niciun plan iminent pentru o ofertă publică inițială. Anterior compania a avut în vedere o listare la bursele din Hong Kong sau New York, au declarat surse apropiate de acest subiect.

Una dintre cele mai mari companii private din lume, ByteDance a avut o evaluare de aproximativ 300 de miliarde de dolari în tranzacții recente.

author avatar
Andreea Vlad
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger