Cauta

Germania este sufocată de Covid-19! Valul trei al pandemiei i-a lovit pe nemţi mai rău decât ar fi crezut

covid_germania

Germania este sufocată de Covid-19! Valul trei al pandemiei i-a lovit pe nemţi mai rău decît ar fi crezut

Cel mai mare spital universitar din Germania, Charite din Berlin, a anunţat că numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

Grupul de vârstă 30-60 de ani este deosebit de afectat, deoarece este mai puţin probabil ca persoanele din această categorie să fi primit vaccinul, a declarat Martin Kreis, membru al consiliului de administraţie.

Germania a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea naţională de supraveghere sanitară din această ţară – Institutul Robert Koch (RKI) – în timp ce apelurile pentru o înăsprire a restricţiilor se multiplică.

Nemţii au ajuns la 3 milioane de infectaţi

Numărul total de contaminări de la începutul pandemiei a fost stabilit la 3,011 milioane, cu 13.245 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit RKI, în timp ce numărul deceselor se ridică la 78.452.

În plus, rata de incidenţă naţională din ultimele şapte zile, monitorizată cu precădere de autorităţi, este de 136,4 la 100.000 de locuitori, peste pragul care declanşează în principiu o înăsprire a restricţiilor.

Angela Merkel vrea lockdown

Angela Merkel s-a pronunţat în favoarea unei forme stricte de lockdown la nivel naţional pentru o perioadă destul de scurtă.

Obiectivul ar fi oprirea celui de-al treilea val al pandemiei, care continuă să ia amploare în Germania, în pofida restricţiilor de circulaţie deja în vigoare.

Germania a inoculat aproximativ 15% din populaţia sa cu o primă doză de vaccin coronavirus.

Datele RKI au arătat că 15,2%, sau 12,7 milioane de persoane, au primit cel puţin o doză până sâmbătă dimineaţă, iar 5,9% – sau 4,9 milioane de oameni – primiseră deja a doua doză.

Mai multe studii indică faptul că o singură doză oferă deja un anumit nivel de protecţie.

După ce medicii generalişti s-au alăturat efortului de vaccinare şi un număr mai mare de vaccinuri a devenit disponibil, numărul de doze administrate zilnic în Germania a crescut în ultima săptămână şi a ajuns joi la peste 700.000, dar a scăzut din nou după aceea.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version