AcasăCORONAVIRUSVaccinul AstraZeneca produce pagube importante în Germania. Cazurile de tromboză sunt legate...

Vaccinul AstraZeneca produce pagube importante în Germania. Cazurile de tromboză sunt legate de acest ser

vaccin-astrazenecaVaccinul AstraZeneca produce pagube importante în Germania. Cazurile de tromboză sunt legate de acest ser

Vaccinul AstraZeneca le dă mari bătăi de cap nemţilor. Şi nu doar lor. În Germania au fost raportate până în prezent 42 de cazuri de cheaguri de sânge rare, majoritatea după vaccinarea cu vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca.

Cele 42 de cazuri de tromboză venoasă sinusală, o formă de tromboză venoasă cerebrală foarte rară, au fost raportate până în 2 aprilie.

De asemenea, au fost detectate trei cazuri de trombocitopenie – lipsa de trombocite în sânge.

Parctic, e afectată orice categorie de vârstă

Cu excepţia a şapte cazuri, persoanele afectate sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani.

Cu toate acestea, potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, vaccinul a fost administrat mai des femeilor decât bărbaţilor. Pacienţii bărbaţi afectaţi au vârste între 24 şi 58 de ani.

Opt pacienţi au decedat – cinci femei şi trei bărbaţi, potrivit PEI, institutul responsabil pentru siguranţa vaccinurilor din oraşul Langen de lângă Frankfurt, conform Agerpres.

PEI a spus că în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani au fost observate semnificativ mai multe cazuri decât s-ar fi putut aştepta. În general, Germania administrează în prezent vaccinul doar persoanelor în vârstă de 60 de ani şi peste.

Germania a vaccinat peste 14 milioane de oameni

Până la 2 aprilie, în Germania au fost efectuate în total aproximativ 14,38 milioane de vaccinări.

Institutul a fost informat despre 407 decese „la diferite intervale după vaccinare” la persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 102 ani. Intervalul a variat între mai puţin de o oră şi 40 de zile.

În marea majoritate a cazurilor, pacienţii au avut una sau mai multe boli anterioare care ar fi fost cauza probabilă a decesului. Au fost solicitate informaţii suplimentare pentru unele cazuri individuale.

author avatar
Andrei Ștefan
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger