Cauta

Europa rămâne în ÎNTUNERIC. Criza energetică STINGE lumina în cele mai mari democraţii de pe continent

Sancțiuni doar teoretice pentru cei care manipulează piața de energie

În condițiile în care Statele Unite și mulți dintre aliații lor au sancționat petrolul și gazele rusești, multe țări au fost nevoite să se străduiască să găsească surse alternative pentru energie electrică.

Guvernele și politicienii ar putea fi tentați să se întoarcă la forme de energie mai ieftine și mai murdare, cum ar fi cărbunele, indiferent de efectul asupra schimbărilor climatice. Și există semne că acest lucru ar putea deja să fi început.

Deocamdată, stingeţi cu toţii lumina!

Liderii politici din Franţa şi Germania au îndemnat duminică persoanele fizice și juridice să limiteze imediat consumul de energie electrică pentru a se pregăti pentru o criză energetică iminentă.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a reduce consumul, în așa fel încât să recăpătăm un spațiu de manevră”, au declarat directorii executivi ai Engie, EDF și Total într-o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul Journal du Dimanche.

Scrisoarea invocă scăderile puternice ale livrărilor de gaze rusești, precum și producția limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.

Franța și-a prelungit recent mecanismul de reglementare a prețurilor la gaze până la sfârșitul anului. Programat inițial să funcționeze până la sfârșitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creșterii prețurilor la energie asupra puterii de cumpărare a cosumatorilor.

Economia din Sri Lanka s-a prăbuşit

Nici în alte părţi ale lumii nu este mai bine. Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe a declarat că economia din Sri Lanka, o insulă asiatică, s-a „prăbușit complet”.

Prețurile angro la electricitate în primul trimestru din 2022 au crescut cu 141% față de anul trecut; gospodăriile sunt îndemnate să reducă consumul, iar la 15 iunie – pentru prima dată – guvernul australian a suspendat pe termen nelimitat piața națională de electricitate în încercarea de a reduce prețurile, de a diminua presiunea asupra lanțului de aprovizionare cu energie și de a preveni pana de curent.

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Predoiu: „Migrația ilegală la frontierele României a coborât cu 73%”
  • SUA înarmează Israelul cu încă 25 de avioane
  • Horoscop 5 iunie 2024 – Bucură-te de prezența celor care iți sunt aproape
  • Marcel Ciolacu, în vizită în zona Petricani a Capitalei, unde Rareș Hopincă își propune să construiască cel mai mare parc al Sectorului 2 și o nouă sală polivalentă
  • Alege ce citești
  • Iohannis – unealta lui Orban, marioneta lui Putin
  • Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4, desemnat să găzduiască Supercupa României la hochei pe gheață
  • Real Madrid nu știe cum să împartă 1 miliard de euro
  • Revoltă în vestiarul lui PSG!
  • Exit mobile version