Cauta

Depozitul de petrol, lovit de un trăsnet. Zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu uriaș – VIDEO

cuba

Depozitul de petrol, lovit de un trăsnet. Zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu uriaș - VIDEO

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri seara în Cuba, după ce un trăsnet a lovit un rezervor de stocare a combustibilului din Matanzas. Un al doilea depozit a explodat sâmbătă dimineața, după ce focul s-a extins.

Incendiul de la baza de supertancuri Matanzas a început în timpul unei furtuni vineri seara, a postat pe Twitter Ministerul Energiei și Minelor.

121 de persoane au fost rănite

Guvernul a declarat ulterior că a cerut ajutorul experților internaționali din „țări prietene” cu experiență în sectorul petrolului, potrivit The Guardian.

Numărul persoanelor rănite în incendiu a crescut la 121 de pacienţi. „Cinci dintre ei sunt în stare critică, iar trei sunt în stare gravă”, a spus guvernul cubanez. Anterior, au fost raportate aproximativ 77 de victime.

Unii dintre răniți au fost duși la spitalul Calixto García din Havana, care are o unitate proeminentă pentru arsuri. Informaţiile despre morţi nu au fost publicate momentan.

77 hurt, 17 firefighters reported missing in Cuba as fire rages at oil tank farm

Agenția oficială de știri cubaneză a declarat că fulgerul a lovit un tanc, declanșând un incendiu, iar incendiul s-a extins ulterior la un al doilea tanc. În timp ce elicopterele militare zburau deasupra capului, aruncând apă pe flăcări, o coloană densă de fum negru s-a răspândit din instalație și s-a extins spre vest pe mai mult de 100 km (62 mile) spre Havana.

Tone de petrol au ars

Roberto de la Torre, șeful operațiunilor de pompieri din Matanzas, a declarat că pompierii pulverizau cu apă rezervoarele intacte, încercând să le țină la rece, în speranța de a preveni răspândirea incendiului.

Din fericire, incendiul nu a afectat și o centrală termoelectrică din apropiere, ce contribuie la sistemul național de electricitate, au anunțat autoritățile.

Accidentul are loc în timp ce Cuba se luptă cu lipsa de combustibil. Nu s-a spus imediat cât de mult petrol a ars sau a fost în pericol la instalația de stocare, care are opt rezervoare gigantice care dețin petrol folosit pentru a alimenta centralele producătoare de energie electrică.

Autoritățile au spus că aproximativ 800 de persoane au fost evacuate din cartierul Dubrocq cel mai apropiat de incendiu, în timp ce Gonzalez a adăugat că unele persoane au decis să părăsească cartierul Versailles, care este puțin mai departe de ferma de tancuri.

Ultimele stiri

  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Exit mobile version