AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Incendiu uriaș în portul Sevastopol. Fumul gros se vede...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Incendiu uriaș în portul Sevastopol. Fumul gros se vede de la kilometri distanță

incendiuRĂZBOI ÎN UCRAINA. Incendiu uriaș în portul Sevastopol. Fumul gros se vede de la kilometri distanță

O altă navă militară a Rusiei a luat foc. De data aceasta s-a întâmplat în portul Sevastopol, din Peninsula Crimeea, aflată sub controlul Moscovei.

Potrivit primelor informații, nava a fost bombardată de artileria ucraineană.

Presa internațională a notat că ar fi vorba despre nava de patrulare Vasilii Bikov.

De remarcat că Rusia nu a confirmat, deocamdată, incidentul.

Răzbunarea ucrainenilor

Acesta vine după ce alte trei nave cargo încărcate cu cereale au părăsit, vineri, porturile ucrainene la Marea Neagră, în cadrul acordului semnat separat de Rusia și Ucraina la Istanbul, cu Turcia și Organizația Națiunilor Unite, în vederea ridicării blocadei asupra exporturilor agricole ale Kievului.

„Ne așteptăm ca garanțiile de securitate ale Turciei și ale ONU să funcționeze în continuare și exporturile alimentare din porturile noastre să devină stabile și predictibile pentru toți participanții la piețele cerealiere”, a scris pe Facebook ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, vineri, după plecarea celor trei nave.

Incidentul de vineri pare o replică ucraineană la ce s-a întâmplat la scurt timp după semnarea acordurilor de la Istanbul. Rușii au bombardat Odesa după nici o zi de la semnarea acordurilor de la Istanbul, privind exportul de cereale.

author avatar
Andrei Ștefan
652 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger