AcasăȘTIRI EXTERNECRIZA ENERGETICĂ. Austria, ultima țară care cere Uniunii Europene să plafoneze prețul...

CRIZA ENERGETICĂ. Austria, ultima țară care cere Uniunii Europene să plafoneze prețul energiei electrice!

energieSituație paradoxală: în timp ce europenii sunt puși să economisească energie, românii nu prea au ce scoate din priză

Autorităţile austriece s-au declarat în favoarea unei plafonări a preţului energiei electrice la nivelul Uniunii Europene, în condiţiile în care acesta continuă să crească odată cu cel al gazelor.

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține o plafonare la nivelul Uniunii Europene a prețurilor uriașe la electricitate, a declarat duminică, într-o declarație emisă de biroul său.

Facturi mai mici la curent

La început, guvernul austriac, condus de conservatori, nu a aprobat plafonarea prețurilor la energie electrică, dar lucrurile s-au schimbat radical pe măsură ce acestea au continuat să crească în concordanță cu creșterea prețurilor la gaze, în urma războiului din Ucraina.

„Trebuie să oprim în sfârșit nebunia care are loc pe piețele energetice. Iar acest lucru se poate întâmpla doar printr-o soluție europeană”, a declarat Nehammer, potrivit Reuters, adăugând că va încerca să-i convingă pe cei reținuți în bloc.

„Ceva trebuie să se întâmple în sfârșit. Această piață nu se va autoregla în forma sa actuală. Fac apel la toate cele 27 de state membre ale UE să se unească pentru a opri imediat această explozie a prețurilor.”

Austria vrea decuplarea preţului energiei de cel al gazelor

Austria este dependentă de gazul rusesc, în special în industrie și încălzire, obținând aproximativ 80% din aprovizionarea sa din Rusia înainte de război. Cu toate acestea, cea mai mare parte a energiei sale electrice provine din surse regenerabile, iar autoritățile nu își explică prețurile uriașe la gaz și energie.

Prețul de piață al energiei electrice trebuie să scadă din nou și să fie decuplabil de cel al gazului pentru a se apropia de costurile reale de producție, a spus Nehammer. „Nu putem să-l lăsăm pe (președintele rus Vladimir) Putin să determine în fiecare zi prețul european al energiei electrice”, a adăugat el.

author avatar
Andreea Vlad
276 afisari

1 COMENTARIU

  1. PUTIN DEVINE PE ZI CE TRECE ACTORUL PRINCIPAL !,GENERALUL IARNA VA SCUTURA BINE BUZUNARELE SI PORTOFELUL EUROPENILOR.
    ECHILIBRREA BALANTELOR NU SE FACE PESTE NOAPTE DUPA 2 ANI DE PROSTIE COVID SI DUPA EXECUTAREA ORDINELOR AMERICANE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger