AcasăAfaceriCRIZA ENERGETICĂ. Viena, în beznă?! Gigantul Wien Energie a ajuns în incapacitate...

CRIZA ENERGETICĂ. Viena, în beznă?! Gigantul Wien Energie a ajuns în incapacitate de plată!

energieViena, lăsată în beznă?! Furnizorul de energie al capitalei Austriei, la un pas de insolvență / foto: vienna.at

Din cauza exploziei prețurilor la energie, Wien Energie a întâmpinat dificultăți de plată, notează presa austriacă. Puternicul grup din energie trebuie acum să facă o plată de 1,7 miliarde de euro și nu are acești bani, drept pentru care solicită ajutor din partea statului!

Un summit de criză privind prețurile energiei a avut loc la Cancelarie duminică, 28 august. Recent, furnizorul de energie al orașului Viena a anunțat și creșteri semnificative ale tarifelor.

Wien Energie, în incapacitate de plată

Așa cum a raportat „Heute”, Wien Energie se confruntă cu turbulențe financiare din cauza creșterilor imense de preț pe piața energiei electrice. Sucursala City of Vienna trebuie să depună între 1,7 și 1,8 miliarde de euro la începutul săptămânii – și nu mai poate face asta singură.

Potrivit „Today”, guvernul federal trebuie acum să intervină și să scoată compania din criză. Wien Energie furnizează energie electrică și gaze la aproximativ două milioane de clienți din capitala austriacă.

Clienții plătesc mai mult de la 1 septembrie

Wien Energie a declarat, duminică seara, că „nu este insolvabilă/falimentară”, dar din cauza exploziei prețurilor la energie electrică în toată Europa, „depozitele de garanție necesare crescuseră în mod neașteptat”. „Wien Energie & Wiener Stadtwerke sunt companii solide, sănătoase din punct de vedere economic, cu rating de credit excelente.”

În urmă cu câteva săptămâni, Wien Energie a anunțat că vor exista creșteri masive ale prețurilor la energie electrică și gaze pentru clienți de la 1 septembrie. Pentru un client casnic cu un consum de energie electrică de 2.000 kWh pe an, ajustarea prețului înseamnă costuri suplimentare lunare de aproximativ 36 de euro. Pentru gaz, costurile suplimentare sunt de aproximativ două ori mai mari.

author avatar
Andreea Vlad
411 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger