AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în Grecia: Personalul sanitar nevaccinat s-a întors la muncă. Guvernul, obligat...

Covid-19 în Grecia: Personalul sanitar nevaccinat s-a întors la muncă. Guvernul, obligat să ridice interdicția

Covid-19 în Grecia: Personalul sanitar nevaccinat s-a întors la muncă. Guvernul, obligat să ridice interdicția / Foto: printscreen

Personalul sanitar nevaccinat împotriva Covid-19 s-a întors, începând de luni, la muncă în Grecia, la 16 luni după ce a fost suspendat.

Anunțul a fost făcut, într-un comunicat, de Federația elenă a angajaților din spitalele publice (Poedin).

Guvernul, obligat să ridice interdicția

Întoarcerea a aproximativ 2.000 de lucrători din domeniul sănătății în spitalele publice și serviciile de ambulanță are loc în urma unei decizii a Consiliului de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă, care a obligat guvernul să ridice interdicția.

Reîncadrarea acestor îngrijitori este „o mare gură de aer proaspăt pentru sistem, dar problema lipsei de personal rămâne”, a spus Poedin. Alte aproximativ 5.000 de persoane, de asemenea nevaccinate împotriva Covid-19, au putut deja să se întoarcă sau să continue să lucreze datorită unui certificat medical care atesta, de exemplu, că au contractat deja virusul, scrie 20 Minutes.

În Grecia, vaccinarea a devenit obligatorie pentru personalul căminelor de bătrâni în august 2021 și pentru îngrijitori două săptămâni mai târziu, ceea ce a dus la proteste ale opoziției.

Mișcarea anti-vaccinare a luat amploare într-o țară care a trecut prin confinări stricte în 2020 și 2021, în așa măsură încât premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat la sfârșitul anului 2021 că Grecia se confruntă cu „o pandemie a celor nevaccinați”.

Majoritatea restricțiilor Covid-19 au fost ridicate în Grecia, cu excepția unităților sanitare și a transportului public. Cu toate acestea, în metrou, autobuz sau tramvai, majoritatea pasagerilor nu au măști, în ciuda obligativității de a purta una.

 

author avatar
Tudor Borcea
266 afisari

2 COMENTARII

  1. GRECOTEI IDIOȚI!!! Cum să mai crezi tu, după trei ani, în batjocura cu lucovidul.

    Uite de aceea rîd osmanlîii de ei! Ăia care au fost dați afară trebuie să dea statul în judecată să le dea banii pentru perioada respectivă!

  2. Ce au facut porcii de greci,nu are nume! Se intelege,porcii din asa ,zisul guvern elen!
    Au pus la zid bietii oameni obligand la vaxenare, jegurile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger