AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China, „scăpat de sub control”. UE propune Beijingului vaccinuri gratuite

Covid-19 în China, „scăpat de sub control”. UE propune Beijingului vaccinuri gratuite

Covid-19 în China, „scăpat de sub control”. UE propune Beijingului vaccinuri gratuite / Foto: printscreen

Uniunea Europeană a propus Chinei vaccinuri anti-Covid-19 gratuite, în timp ce țara se confruntă cu o epidemie de coronavirus considerată „scăpată de sub control”.

Această situație îngrijorează toate țările din lume, care acuză în special Beijingul de lipsă de transparență în ceea ce privește datele publicate și riscul apariției de noi variante.

Vaccinuri europene adaptate variantelor coronavirusului

În timp ce cele 27 de state membre ale UE au întâmpinat dificultăți în a se pune de acord asupra modului în care să răspundă la epidemia de Covid-19 din China, au reușit însă să se pună de acord asupra unui singur lucru: trimiterea de vaccinuri gratuite la Beijing.

Potrivit Financial Times, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, „și-a contactat omologii chinezi pentru a le oferi solidaritate și sprijin, punând la dispoziție expertiză în domeniul sănătății publice, inclusiv vaccinuri europene adaptate variantelor”. Sursa citează oficiali ai Comisiei Europene care preferă să rămână anonimi.

Reprezentanții autorităților guvernamentale din domeniul sănătății din statele membre UE urmează să discute miercuri despre un răspuns comun în cazul călătorilor din China. Franța, Italia, Spania și Marea Britanie sunt printre țările care impun deja un test Covid-19 călătorilor din China. În această chestiune reprezentanții ministerelor sănătății din UE nu au reușit să ajungă la o poziție comună săptămâna trecută, scrie La Tribune.

China se confruntă de câteva săptămâni cu o epidemie de Covid-19 scăpată de sub control. Copleșit de numărul de spitalizări și de decese, Beijingul nu intenționează să înăsprească politica sa de sănătate, pe care tocmai a relaxat-o. Această situație provoacă îngrijorare în multe țări, care deplâng datele nesigure împărtășite de guvernul chinez și estimările fragmentate ale acestuia.

Multe țări – SUA, Australia, Canada, printre altele – invocă lipsa de transparență a datelor chinezești ca motiv pentru a solicita testarea PCR a călătorilor din China.

author avatar
Tudor Borcea
173 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cei care nu pot sa citeasca printre randuri, ideea este ca toti sunt pe cont propriu, deja e mai rau ca in filmele cu Mad Max !! Scapa numai care poate, si bai chinezilor, dupa ce ca amerlocii iar au dat in voi cu o noua arma biologica, vedeti ca occidentalii aia nazisti-globalisti cica se ofera sa va trimita niste vaxxinuri cu vitamine 🙂 Ha ha ha 🙂 Stiti si voi zicala aceea: cand ceva vi se ofera gratuit, inseamna ca produsul sunteti chiar voi, sau libertatea sau viata voastra e in mare pericol, asta tot in caz ca nu puteti citi intre randuri 🙂 Ha ha ha 🙂 Acolo, la galbejitii aia mor in fiecare saptamana cam minim jumate de milion de pitici chinezoi, dar nu e ca si cum se vede asta in marea de 1.4 miliarde sobolani rosii komunisti 🙂 Plus ca duduie economia la ei, adica crematoriile non-stop, deci va dati seama cam ce cifre de afaceri produc baietii pe acolo 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger