AcasăȘTIRI EXTERNETensiuni la vârf între țări NATO. Turcia amenință Grecia cu războiul: „Nu...

Tensiuni la vârf între țări NATO. Turcia amenință Grecia cu războiul: „Nu se va sfârși bine pentru voi!”

Tensiuni la vârf între țări NATO. Turcia amenință Grecia cu războiul: „Nu se va sfârși bine pentru voi!”/ Foto: Facebook

Turcia și-a reînnoit amenințarea cu războiul la adresa Greciei, din cauza disputei maritime teritoriale cu Atena. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a avertizat Grecia să nu procedeze la nici o extindere a apelor sale teritoriale în Marea Egee.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a amenințat joi Grecia cu represalii dacă Atena va proceda la orice extindere a apelor sale teritoriale în Marea Egee, afirmând că aceasta va fi considerată în continuare un casus belli (motiv de război) care să justifice o acțiune militară.

„Nu se va sfârși bine pentru voi!”

„Poziția noastră este clară, fără 12 mile, nu vom permite ca apele teritoriale să fie extinse nici măcar cu o milă în Marea Egee”, a declarat Cavusoglu în timpul unui briefing de presă de sfârșit de an la Ankara, comentând informațiile potrivit cărora Atena intenționează să extindă apele teritoriale în jurul insulei Creta.

„Nu cădeți într-un fals eroism, având încredere în cei care ar putea să vă acopere spatele. Nu căutați aventurismul”, a adăugat el. „Nu se va sfârși bine pentru voi!”.

Dreptul maritim internațional permite Greciei să își extindă apele teritoriale până la 12 mile marine. Însă, într-o declarație parlamentară din 1995, Turcia a afirmat că o astfel de extindere în Marea Egee ar fi considerată un motiv de război, deoarece o mare parte din coasta sa ar fi privată de accesul la mare. Amenințarea este încă în vigoare, a declarat Cavusoglu, notează Politico.

Aliații-inamici din NATO

„Guvernul grec se conduce având ca bază dreptul internațional și cu interesul său național ca singurele sale determinante”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Giannis Oikonomou, într-un comunicat.

În ciuda faptului că sunt aliați în cadrul NATO, Turcia și Grecia sunt în dezacord de zeci de ani din cauza mai multor dispute bilaterale, inclusiv a granițelor maritime, a revendicărilor asupra platformelor lor continentale și a disputei de lungă durată privind Cipru.

Turcia și-a intensificat retorica împotriva Greciei în ultimele luni, președintele Recep Tayyip Erdogan avertizând chiar că o rachetă ar putea lovi capitala Greciei dacă „nu vă păstrați calmul”. Ambele țări vor organiza alegeri naționale până în vara anului viitor.

author avatar
Tudor Borcea
557 afisari

7 COMENTARII

  1. Poponarii greci tradatori vanduti Satanei, cei care au facut Sinodul Satanist din Creta in 2015, nu si poporul grec ortodox, tot incearca sa provoace Turcia in speranta ca vor declansa un razboi din care Grecia sa se aleaga cu obtinerea gratis a Constantinopolului. Acest scenariu nu mai este valabil, dar satanistii greci tot incearca sa bage batzul prin gard impinsi de la spate de khazari si reptilienii Rockefeller si Rothschild. Pamantul a intrat in a 5-a dimensiune si nivelul de vibratie a cescut foarte mult, iar Markatii, Vandutii si cei fara constiinta si Dumnezeu nu mai sunt pe aceeasi frecventa cu planeta Pamant.Previziunile nu mai sunt valabile asa cum s-au dovedit corecte pana acum cativa ani. Exista o lista de previziuni a unui calugar otodox din 1054, dupa Marea schisma pusa la cale de khazari, care a prezis multe evenimente care s-au petrecut intocmai. Exista una care vorbeste de cel de-al treilea razboi mondial in care Rusia va duce un razboi nimicitor cu Turcia, si Grecia va primi gratis de la rusi Constantinopolul recucerit. Adica grecii spectatori la razboi vor primi cadou Constantinoplul. Acea previziune s-a varsat, pentru ca acel calugar era in 3D iar acum omenirea este fara sa stie in 5D, adica nu poti prinde programe radio in alta frecventa. Cel de-al treilea razboi mondial a fost acest razboi biologic care este pe sfarsite.Rusia, China, Turcia, India si alte tari sunt partenere in BRICS si lupta impotriva globalismului satanist. Daca mai latra mult poponatrii greci s-ar putea trezi cu bombardeaua in curte, dar razboiul ruso-turc nu va fi. S-a anulat programul. In scurt timp Turcia si Germania vor iesi din NATO. Putin a distrus 31 de laboratoare biologice militare ale NATO, CIA, Mossad si UE ca sa nu aiba Cabala cu ce extermina omenirea, este un lucru de acuzat ? Daca trupele speciale ruse au salvat peste 35 de mii de copii rapiti de oamenii lui Poponel Zelenski, este un fapt de acuzat ? GENOCIDUL planetar cu arma militara 5G si cu vaccinul ucigas este o realitate. Cabala este pe nasalie dar se da Fat Frumos.

  2. Exista DACIA,TRACIA,MAKEDONIA,Meagalos Alexandros,GRECIA…..altceva sunt toate gunoaie….garbage

  3. Sa vedem daca se adevereste profetia multor sfinti, cica cand grecoteii se vor certa cu turkaletii bruneti pe milele marine, se va declansa WW3, care se va extinde si va si si nuclear !! Grecia e un loc frumos ca si tara, pacat ca e locuita de tot felul de cobai vaxxinati in cap 🙂

    • Esti de la Pitesti….sa o mierlesti…tzigoiner handikapat…te-au futut in cur si-n gura osmanlaii si pe tot neamul vostru la fel…nu si in GRECIA
      Aia e altceva gunoi ambulant ce esti.Toata tara are probleme de la orasul de kakat unde militzienii dau permise false la ciori kra kraaa ca tine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger