AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Australia își redeschide frontierele pentru turiști

Covid-19. Australia își redeschide frontierele pentru turiști

Australia, ale cărei granițe au fost închise de aproape doi ani din cauza pandemiei Covid-19, își va redeschide porțile pentru turiștii vaccinați începând cu 21 februarie, a anunțat luni, 7 februarie, premierul Scott Morrison.

Australia a impus unele dintre cele mai dure restricții de intrare din lume în timpul pandemiei.

Măsurile draconice, lăsate în urmă

„Au trecut aproape doi ani de când am decis să închidem granițele Australiei”, a spus Scott Morrison după o reuniune a cabinetului privind securitatea națională, adăugând că țara „își va redeschide granițele pentru toți deținătorii de vize pe 21 februarie”. „Dacă sunteți dublu vaccinați, așteptăm cu nerăbdare să vă primim din nou în Australia”.

Uriașa insulă-continent și-a închis granițele în martie 2020, încercând să profite de insularitatea sa pentru a se proteja de pandemie. În ultimii doi ani, australienii nu au avut voie să părăsească țara și doar câțiva vizitatori au obținut o scutire pentru a intra pe teritoriu.

Aceste restricții au separat familiile, au afectat sectorul turismului și au stârnit dezbateri despre statutul Australiei ca țară deschisă, modernă și orientată spre exterior.

Treptat, restricțiile au fost atenuate pentru australieni, rezidenți pe termen lung și studenți. Această nouă deschidere se înscrie în abandonul politicii draconice cunoscute sub numele de „zero Covid”, mult timp în vigoare înainte de a fi depășită de valul variantei Omicron.

author avatar
Tudor Borcea
165 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger