AcasăȘTIRI EXTERNEUE restricţionează intrarea turiştilor nevaccinaţi din Canada, Australia şi Argentina

UE restricţionează intrarea turiştilor nevaccinaţi din Canada, Australia şi Argentina

UE restricţionează intrarea turiştilor nevaccinaţi din Canada, Australia şi Argentina

Cele 27 țări ale UE au deschis, luni, calea pentru reimpunerea restricțiilor de călătorie care vizează turiștii nevaccinați din Canada, Australia și Argentina, deși statele membre au opțiunea de a-i scuti pe călătorii vaccinați. 

Din cauza pandemiei Covid-19, UE și-a închis frontierele externe în martie 2020 pentru călătorii neesențiale și de atunci a întocmit o listă scurtă, actualizată periodic, a țărilor terțe ai căror rezidenți, chiar dacă nu sunt vaccinați, sunt autorizați să călătorească în Europa pentru așa-numitele călătorii neesențiale.

Restricții temporare de călătorie

Pe fundalul unui focar al variantei extrem de contagioase Omicron, Consiliul European a aprobat eliminarea Canadei, Argentinei și Australiei de pe această listă.

În practică, „călătoriile neesențiale către UE din țări sau entități care nu figurează pe această listă sunt supuse unor restricții temporare de călătorie”, a precizat instituția într-un comunicat, scrie AFP.

Cu toate acestea, statele membre, care au ultimul cuvânt în domeniul sanitar, păstrează „posibilitatea ridicării restricțiilor temporare privind călătoriile neesențiale în UE pentru călătorii complet vaccinați”, în conformitate cu o decizie a celor 27, în luna mai.

Pentru a-și stabili lista, europenii se bazează în special pe situația epidemiologică a țării în cauză, numărul de contaminări, progresul campaniilor de vaccinare, precum și pe fiabilitatea datelor.

15 țări sunt acum pe această listă (Chile, Indonezia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă etc.). Totuși, călătorii care vin din aceste țări pot fi supuși de către statele europene de destinație unor măsuri precum testarea, chiar și carantina.

 

author avatar
Tudor Borcea
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger