Cauta

Ce șanse are Ucraina să recupereze Crimeea. America, concluzii tranșante!

Ce șanse are Ucraina să recupereze Crimeea de la ruși. Oficialii americani, concluzii tranșante despre ofensiva ucraineană

Un democrat de top din serviciile armate americane și-a exprimat vineri îngrijorarea profundă cu privire la perspectiva ca forțele ucrainene să poarte o luptă sângeroasă pentru a recupera Crimeea.

„Cred că există mai mult un consens că oamenii își dau seama că Ucraina nu va relua Crimeea din punct de vedere militar”, a declarat Adam Smith, democrat de rang înalt din Comisia pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanților.

El a făcut aceste afirmații pe marginea Conferinței de securitate de la München, potrivit Politico.

SUA nu dau șanse Ucrainei să recucerească peninsula Crimeea

În timp ce guvernul de la Kiev a spus întotdeauna că intenționează să recupereze fiecare centimetru din Ucraina ocupată, inclusiv Crimeea, pe care Rusia a ocupat-o în 2014, lupta va fi probabil dură și sângeroasă, având în vedere apărarea pe care Rusia și-a construit-o pe peninsulă de-a lungul anilor de ocupație.

Smith a spus că, la un moment dat, va exista un sfârșit negociat al războiului. „Cel mai bun scenariu este un fel de aranjament «o singură Ucraina»”, a adăugat el.

„Adevărata întrebare este dacă putem obține garanții de securitate pentru Ucraina care să permită SUA și națiunilor partenere să continue să antreneze și să înarmeze Ucraina, astfel încât Rusia să nu facă acest lucru din nou” – adam smith

Smith nu a exclus o luptă pentru Crimeea, care ar fi o decizie ucraineană.

SUA nu sfătuiește Ucraina să atace Crimeea

Dar comentariile sale reflectă ceea ce pare a fi o viziune din ce în ce mai mare la Washington că, după un an de lupte grele, va trebui să se realizeze un fel de acord pentru a pune capăt războiului.

„Indiferent ce decid ucrainenii cu privire la Crimeea în ceea ce privește locul în care aleg să lupte… Ucraina nu va fi în siguranță decât dacă Crimeea este la minimum, cel puțin, demilitarizată”, a declarat subsecretarul de stat Victoria Nuland la un eveniment găzduit de Carnegie Endowment for International Peace de la Washington vineri.

Oficialii Pentagonului au declarat luna trecută Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei, într-un briefing clasificat, că forțele ucrainene ar putea, puțin probabil, să recucerească Crimeea de la trupele ruse în viitorul apropiat, o evaluare care a fost cu siguranță o știre nedorită la Kiev, unde reluarea peninsulei este una dintre obiectivele de bază ale guvernului pentru război.

O încercare ucraineană de a relua Crimeea ar fi, de asemenea, o linie roșie pentru Vladimir Putin, care ar putea duce la un răspuns mai larg al Rusiei, a declarat miercuri secretarul de stat Antony Blinken într-un apel Zoom cu un grup de experți. SUA nu încurajează în mod activ Ucraina să relueze Crimeea, dar că decizia este numai a Kievului, a transmis Blinken grupului, potrivit a patru surse apropriate lui Blinken. Principalul obiectiv al administrației continuă să fie să ajute Ucraina să avanseze acolo unde este lupta, în principal în est.

Ultimele stiri

  • Tarom devine companie… maritimă!
  • Candidatul PNL Slatina, investigat pentru avansuri către o minoră: „Până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?”
  • Florian Coldea mai primeşte o lovitură, acum din partea celor de la SRI. A pierdut postul!
  • Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!
  • Câinele a muşcat, stăpânul are de tras! Ce se întâmplă cu proprietarul animalului care a atacat o femeie și pe fiica ei în Parcul Circului
  • Patru victime, în stare gravă după explozia de la Dedeman Botoşani. Doi pacienţi, intubaţi la Spitalul Floreasca!
  • Cum poţi să obţii o pensie de peste 7.000 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Premierul Danemarcei, atacat în plină stradă! Ce au văzut martorii şi ce a anunţat Poliţia
  • Ce a mai inventat Guvernul lui Marcel Ciolacu ca să scoată meditaţiile profesorilor la suprafaţă
  • Circ grotesc cu George Simion la Parchetul General. De ce a anunţat că intră în greva foamei
  • Exit mobile version