AcasăȘTIRI EXTERNELa Davos, Zelenski cere arme și îl provoacă pe Putin. „Vom recupera...

La Davos, Zelenski cere arme și îl provoacă pe Putin. „Vom recupera Crimeea, ne vom elibera toritoriile”

La Davos, Zelenski cere arme și îl provoacă pe Putin. „Vom recupera Crimeea, ne vom elibera toritoriile” / Foto: printscreen

La Forumul Econnomic Mondial de la Davos, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că obiectivul său este de a „elibera toate teritoriile noastre”, inclusiv Crimeea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi, că intenționează să recucerească Crimeea anexată de Rusia în 2014, făcând apel la partenerii săi occidentali să livreze mai multe arme.

„Dați-ne armele voastre”

„Scopul nostru este să eliberăm toate teritoriile noastre”, a declarat liderul de la Kiev, vorbind prin videoconferință în marja Forumului de la Davos. „Crimeea este pământul nostru, teritoriul nostru, marea noastră și munții noștri. Dați-ne armele voastre și ne vom recupera teritoriile”, a spus el, informează Le Point.

Zelenski a deplâns, de asemenea, ezitarea Germaniei de a autoriza livrările de tancuri grele, afirmând că nu a fost „strategia corectă”. „Există momente în care nu trebuie să ezităm sau să spunem «voi livra tancuri doar dacă altcineva o face», a declarat Zelenski. Președintele ucrainean s-a referit la informațiile de presă potrivit cărora Berlinul va livra tancuri moderne doar dacă SUA livrează tancuri Abrams.

Miercuri, Statele Unite și-au justificat refuzul de a furniza Ucrainei cele mai avansate tancuri grele prin motive de întreținere și instruire. „Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump, necesită o pregătire dificilă (…). Cred că consumă 11 litri de kerosen pe kilometru”, a declarat Colin Kahl, subsecretar de stat pentru strategie în domeniul apărării. „Nu este cel mai ușor de menținut acest sistem”, a adăugat el, deși nu a exclus o schimbare a poziției SUA în viitor.

Germania este supusă unor presiuni tot mai mari din partea mai multor vecini europeni pentru a permite livrările de tancuri Leopard. Orice transport de material de război fabricat în Germania trebuie să primească undă verde de la Berlin. Liderii Finlandei, Lituaniei, Poloniei și Marii Britanii au cerut marți o decizie rapidă în acest sens.

author avatar
Tudor Borcea
789 afisari

24 COMENTARII

  1. ”„Dați-ne armele voastre””
    Nu-i mai dati bani si arme lui Zelenski si in 2-3 zile se incheie ”razboiul”.

  2. hUcraina trebuie denazificată de urgență și dezmembrată. Că multe teritorii nu-i aparțin.

    • Zelenski o sa-si recupereze teritoriile!!!! Ha ha ha ha ha! Sa imi s uga p ula Zelenska!

  3. Scirba asta nazista va elibera Ucraina, dar numai suprafata necesara pentru saparea unui MORMINT !!!
    Ar face bine sa nu mai vorbeasca la telefon…..

  4. In Ucraina sunt 30% ucrainieni patrioti suveranisti care lupta contra rusilor, 30% ucrainieni sunt pro rusi si rusi si care nu-si doresc sub nici o forma nato, ue si mizeriile care vin la pachet, iar 30% ucrainieni care fura tot ce prind chiar si in aceste conditii si jmenuiesc cu orice ocazie, inclusiv armament revandut catre tari africane.
    Scamatorul zelenski a reusit sa se lipeasca de cei 30% nationalisti patrioti si suveranisti.
    Dar Arestovich, cel mai prețuit consilier al lui zekenski l-a dat de gol zilele trecute cand a zis ca zelenski este unealta prin care lucreaza satanistii si neo nazistii ca sa distruga crestinismul din ucraina si Rusia si unealta prin care se incearca dezmembrarea Rusiei si acapararea bogatiilor subsolului.
    Daca vrei pace si sa castigi inteligent si definitiv un război nu folosesti arme ci folosesti educația, NATALITATEA si economia pe post de arme.

  5. E o vorba românească, “hoțul, striga hoțul”, la asta merge criminalul striga criminalii. Cred ca vrea sa isi omoare propriul popor, pentru a creea noul Israel dar cu evrei khazari. Ca alta explicatie nu exista. Exista un Dumnezeu, nu bate cu parul, dar pe asta si pe cei care il susțin, …..

  6. Ăsta e prost grămadă. Ukrainieni sa mai lupte nu mai sunt. Numai mercenari străini . Poate au nevoie de un general să-l trimitem pe Ciucă

  7. Care teritorii? Alea care sunt ale altor popoare? Aceasta scarba de om bolnav, cu americanii, nu se lasa pana nu baga toata omenirea in razboi.

  8. Arestovich, consilierul lui zelenski a demisionat, nedorind sa mai stea langa un asemenea monstru, idiot util al mafiei khazare.
    Arestovich a demascat ura lui zelenski fata de crestinii din ucraina, dar mai ales ranchiuna fata de creștinii ortodocsi, atat din ucraina cat si din rusia si belarus.
    crapa dracii de peste tot cand se savarseste Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Bisericile ortodoxe.
    de aceea nu incap nici de greci, nici de sarbi, nici de bulgari, nici de romani.
    de asta satanizatul asta cere si mai multe arme, nu-i ajunge ce-a facut pana acum, el striga ca vrea nato si arme si moarte.
    daca zelenski isi vedea de treaba lui de presedinte normal la cap, in ucraina acum era pace si liniste si oamenii isi duceau viata ca oameni, nu ca refugiati.
    ma mir ca l-au rabdat rusii pana in 2022, la cata prigoana a facut ucrainienilor ortodocsi din donbas pana atunci.
    si ma mir cum de-l puupa-ncur werner, la cata prigoana si batjocura face poponel zelenski romanilor ortodocsi din bucovina de nord.

    • Acesta este un termen pe care l-ai scris cu majuscule, este folosit cu precadere de poponari. Si definit ca o practica anormala de care le este scarba si animalelor, dar o folosesc oamenii denaturati.
      Prescurtat, intre membrii unor gasti, in semn de respect onanist contemporan, mai poate insemna si MultaUniuneEuropeana. La fel este folosit si in loc de buna ziua intre cracanati.
      Tu din care categorie faci parte, boss?
      da-ti un restart si fugi la rugaciune ca vecinul zelenski nu-i cu toate tiglele pe acoperis, dar daca ne rugam si pentru ei poate se vor potoli, ca nu armele sunt solutia.

  9. Zelenski asta e un kk, fara occidentalii care vor razboi datorita retardarii, pentru ca altfel nu-mi explic dorinta lor ca Rusia sa fie invinsa.
    Rusia nu poate fi invinsa, nu conteaza ce arme trimit occidentalii!
    Jumatate din omenire este de partea Rusiei, asa ca daca occidentalii nu se opresc din escaladarea conflictului vor pierde mai mult decat banuiesc, economic si militar. Din nefericire suntem in aceiasi barca cu occidentalii, asa ca ar trebui sa dam jos tradatorii de la conducerea tarii…cat mai avem timp!

  10. Lucrurile sant destul de clare!
    Se cautá,al treilea razboi mondial din rasputeri!
    Bineinteles,vom fi carne de tun,ca de obicei!

    • Vom avea. Nu ne apuca Martie si vom lupta ca si armata romana in Ucraina. De ce? De slugi idioate, oi fara creier si sclavi

      • Cine sa lupte, Gheorghita?
        Poate mercenari, ca armata regulata se va ocupa de clasa politica.

    • Or sa va ia in armata fatalailor. O sa crapati in Donbas iar noi astia mai batrani ne vom ocupa de paduchii numiti neveste /prietene.
      Am 63 de ani si ma voi ocupa de tot capete seci.

      • Vrabia malai viseaza. Vezi sa nu fii socotit ca pensionar special, ca n-ai sa stii pe unde sa fugi, boier Dragomir, in rezerva sau in re_tragere…

  11. Mizeria asta sionista viseaza la lucruri sfinte!
    Sa ne fereasca Dumnezeu sa castige acest degenerat al sistemului satanic!
    Daca se intampla asta,ne sterge rusu’ de pe fata pámantului!
    Jegurile ce ne conduc o sa ne bage in razboi,fara indoiala!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger