Cauta

Au adus inima împăratului într-o cupă de aur de 9 kilograme – VIDEO

Soldați în costume de epocă, un spectacol aviatic și o procesiune solemnă: Brasilia a întâmpinat cu mare fast inima îmbălsămată a lui Pedro I, primul împărat al Braziliei, adusă din Portugalia.

Relicva veche de 187 de ani, purtată de șeful poliției din orașul portughez Porto, Antonio Leitao da Silva, a fost primită la palatul prezidențial Planalto de președintele Jair Bolsonaro și de soția sa, Michelle.

Preserved heart of Brazil's first emperor returns for bicentennial celebrations

Urnă de aur de nouă kilograme

Avioanele forțelor aeriene au format o inimă pe cer cu fum deasupra Pieței Trei Puteri, epicentrul capitalei braziliene, informează Radio-Canada.

Urna de aur de nouă kilograme care conține inima îmbălsămată a monarhului a fost escortată de membri ai Corpului Dragonilor Independenței, o secvență care face parte din festivitățile de celebrare a bicentenarului separării Braziliei de Portugalia, la 7 septembrie.

Coração de Dom Pedro IV está no Porto mas segue para o Brasil

Pedro I a declarat independența Braziliei în 1822 și a înființat acolo un imperiu constituțional, dar a abdicat nouă ani mai târziu și s-a întors în Portugalia, unde a zădărnicit încercările de a reveni la o monarhie absolută.

După moartea sa, personalitatea sa a fost celebrată în ambele țări ca un susținător al cauzelor liberale.

Inima sa a rămas în biserica Maica Domnului din Lapa din Porto, Portugalia, în timp ce restul corpului său a fost transferat în Brazilia în 1972 și se odihnește într-un monument dedicat independenței din Sao Paulo.

Pentru prima dată în afara teritoriilor portugheze, relicva a fost onorată la nivel de vizită de stat în Brazilia de la sosirea sa, luni. Aceasta va fi expusă la sediul Ministerului Afacerilor Externe până pe 8 septembrie, înainte de a se întoarce la Porto.

Ultimele stiri

  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Exit mobile version