AcasăȘTIRI EXTERNEANARHIE în Brazilia! Poporul face revoluţie ca să-şi dea jos preşedintele. Iată...

ANARHIE în Brazilia! Poporul face revoluţie ca să-şi dea jos preşedintele. Iată de ce nu-l mai suportă pe Jair Bolsonaro! (VIDEO)

proteste braziliaANARHIE în Brazilia! Poporul face revoluţie ca să-şi dea jos preşedintele. Iată de ce nu-l mai suportă pe Jair Bolsonaro!

Brazilienii s-au săturat de preşedintele Jair Bolsonaro. Aşadar, au ieşit pe străzi şi au protestat, sâmbătă, în valuri. Sud-americanii cer punerea sub acuzare președintelui de extremă-dreapta.

Manifestanţii au defilat pentru al patrulea weekend consecutiv la apelul partidelor de stânga şi al sindicatelor împotriva lui Bolsonaro.

Ce acuze i se aduc lui Jair Bolsonaro?

Brazilienii îşi acuză preşedintele de proasta gestinoare a crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19 şi cer demisia ori suspendarea acestuia din funcţie.

La Rio de Janeiro, mii de persoane îmbrăcate în roşu şi purtând mască au defilat sub sloganuri ca „Afară cu criminalul corupt”. Organizatorii au lansat apeluri la manifestaţii în întreaga ţară „pentru a apăra democraţia, viaţa brazilienilor şi pentru a-l alunga afară pe Bolsonaro”.

Bolsonaro este cunoscut pentru acțiunile și declarațiile sale revoltătoare de pe parcursul ultimilor ani. La un moment dat, el le-a transmis brazilienilor „să nu se mai vaite” de Covid într-o zi în care muriseră aproximativ 1700 de oameni.

Bolsonaro se teme de alegeri

Anul viitor, Bolsonaro va trebui să treacă testul alegerilor și se va înfrunta, cel mai probabil, cu principalul său rival politic, fost președinte Luiz Inacio Lula da Silva. Sondajele arată, în prezent, că Bolsonaro ar pierde în fața lui Lula.

Actualul şef de stat din Brazilia se confruntă cu cel mai grav moment al mandatului său de preşedinte, început în 2019. Cota sa de aprobare a scăzut la 24%, iar sondajele sugerează că ar pierde prezidenţialele din octombrie 2022 în faţa predecesorului său de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, a cărui formaţiune, Partidul Muncitorilor, a susţinut manifestaţiile de sâmbătă.

Altfel, peste jumătate de milion de oameni au murit în Brazilia de la începutul pandemiei.

author avatar
Andrei Ștefan
595 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca nu a „dansat” asa cum i-au „cantat” stapanii!
    Adevarat este ca si poporul e prost-gramada, pune botu’ la cea mai simpla „fenta”!!! Cum a zis tovarasul Saul Brukner (Silviu Brucan, pt ignoranti): „Multi, da’ prosti!”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger