Cauta

Asaltul Capitoliului. La Casa Albă, Joe Biden oferă medalii „eroilor” democrației

Președintele Joe Biden va comemora, vineri, la Casa Albă, doi ani de la atacul asupra Capitoliului – Congresul SUA –  printr-o ceremonie de premiere a „eroilor” din rândul forțelor de ordine și al liderilor politici care au contribuit la „democrație” în acea zi de 6 ianuarie 2021.

 

Președintele Joe Biden va acorda pentru 12 persoane așa numita Presidential Citizens Medal și va ține un discurs. Ceremonia va avea loc la ora locală 14:00 (19:00 GMT).

Ziua neagră pentru democrația americană

„Acești 12 eroi au dat dovadă de curaj și altruism într-o perioadă de pericol pentru națiunea noastră”, a declarat un oficial de la Casa Albă.

La 6 ianuarie 2021, o mulțime de susținători ai fostului președinte republican Donald Trump a luat cu asalt Capitoliul, sediul Congresului american, pentru a împiedica certificarea rezultatelor votului la alegerile prezidențiale, câștigate de democratul Joe Biden.

Printre cei omagiați se numără fostul președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona, Rusty Bowers, și secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson, care au rezistat presiunilor lui Donald Trump de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 în statele lor.

De asemenea, vor fi omagiați ofițerul de poliție al Capitoliului Eugene Goodman, care a deturnat atacatorii pentru a permite membrilor Senatului să fie evacuați, și funcționarul electoral din Georgia Ruby Freeman, care a fost recent vizat de Donald Trump pe rețelele de socializare, informează Boursorama.

Ofițerul de poliție al Capitoliului, Brian Sicknick, care a murit în zilele care au urmat atacului asupra clădirii, va primi o medalie postumă.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version