AcasăȘTIRI EXTERNESUA: Biden intenționează să comemoreze asaltul de la Capitoliu la 6 ianuarie....

SUA: Biden intenționează să comemoreze asaltul de la Capitoliu la 6 ianuarie. Ceremonie la Casa Albă

SUA: Biden intenționează să comemoreze asaltul de la Capitoliu la 6 ianuarie. Ceremonie la Casa Albă / Foto: Facebook

Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să comemoreze atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu printr-o ceremonie la Casa Albă, potrivit unui program publicat luni de biroul său.

 

Evenimentul de vineri va fi un moment rar în care Joe Biden va aborda asaltul de la Capitoliu, în Washington, de către susținătorii fostului președinte republican Donald Trump. Opinia publică internațională a rămas șocată de acest atac, în timp ce Trump se poate confrunta, cel puțin teoretic, cu justiția.

Trump, o „amenințare la adresa democrației”

În urmă cu un an, Biden l-a acuzat pe predecesorul său că este o amenințare la adresa democrației americane, însă rareori menționează acest lucru în public și se concentrează pe atenuarea tensiunilor din țară.

Joe Biden a declarat că intenționează să candideze pentru un nou mandat de patru ani, deși nu și-a depus încă oficial candidatura, un anunț în acesgt sens fiind așteptat curând.

La rândul său, Donald Trump nu și-a acceptat niciodată înfrângerea în alegerile prezidențiale din 2020 și a anunțat în noiembrie anul trecut că va încerca să obțină nominalizarea partidului său pentru prezidențialele din 2024.

Programul lui Biden indica faptul că ceremonia de vineri va avea loc în Sala de Est a Casei Albe. Nu au fost furnizate alte detalii.

author avatar
Tudor Borcea
90 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger