Cauta

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

America intră în război: Biden a semnat ordinul, sute de soldați vor pleca pe front imediat! – FOTO / VIDEO

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat un plan de redistribuire a trupelor americane în Somalia, o inversare a ordinului fostului președinte Donald Trump de a retrage militarii americani până în ianuarie 2021.

Un oficial de rang înalt din cadrul administrației de la Washington a declarat, sub protecția anonimatului, că decizia vine pe fondul evoluției informațiilor care sugerează că grupul extremist Al-Shabab ar putea reprezenta în curând o amenințare mai mare pentru regiune.

Sute de militari sunt îmbarcați

Biden approves plan to redeploy U.S. troops to Somalia

„Al-Shabab a profitat de instabilitatea somaleză și de politica agitată pentru a deveni, așa cum am indicat, cea mai mare și cea mai bogată filială globală a grupării Al-Qaeda”, a declarat oficialul în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

„Am văzut, din păcate, dovezi clare ale intenției și capacității Al-Shabab de a viza americanii din regiune”, a adăugat oficialul, informează CNBC. Înaltul oficial al administrației a declarat că trupele americane deja staționate în străinătate vor fi mutate în Somalia. Oficialul a spus că mai puțin de 500 de militari vor fi mutați în această țară devastată de război.

Biden a semnat imediat

The New York Times, care a raportat primul despre această decizie, a citat oficiali anonimi care au declarat că vor fi trimise câteva sute de trupe. Times a mai spus că Biden a semnat propunerea secretarului apărării, Lloyd Austin, la începutul acestei luni.

În 2020, Trump a ordonat retragerea a aproximativ 750 de soldați americani din Somalia până în ianuarie 2021.

Biden to deploy troops back to Somalia to counter Al-Shabab extremists | USA Today

Purtătorul de cuvânt al securității naționale, Adrienne Watson, a declarat pentru CNBC că personalul militar american a intrat și a ieșit episodic din țară de la decizia lui Trump de a retrage trupele.

BREAKING: President Biden Approves Redeployment of US Ground Troops to Somalia

„Decizia de a reintroduce o prezență persistentă a fost luată pentru a maximiza siguranța și eficiența forțelor noastre și pentru a le permite să ofere un sprijin mai eficient partenerilor noștri”, a adăugat Watson.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version